Σεισμός στην Αττική: Αναστάτωση στον παιδικό σταθμό της Βουλής – Τα πρώτα video

Ο σεισμός στην Αθήνα διήρκεσε για λίγα δευτερόλεπτα όμως ήταν ιδιαίτερα έντονος με συνέπεια να αναστατώσει σημαντικά τους κατοίκους.

Κάτοικοι σε όλοι την Αττική βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους ή τα κτίρια που εργάζονταν, ενώ ακόμα και στη Βουλή υπήρξαν μικροζημιές.

Αναστάτωση στον γεμάτο παιδιά παιδικό σταθμό της Βουλής

Το κτίριο της Βουλής επιθεωρεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας, στο οποίο καταγράφηκαν μικρές ζημιές από τον σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι. Ο κ. Τασούλας έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες μισή ώρα νωρίτερα.

Λόγω της ισχυρής δόνησης έσπασε τζάμι στον χώρο του Περιστύλιου, όπου γίνεται η Έκθεση Ρήγας Φεραίος, και διαπιστώνονται ρωγμές σε σημεία των τοίχων.

Κατά τη διάρκεια του σεισμού, κυρίως στον παιδικό σταθμό της Βουλής, που ήταν γεμάτος παιδιά, επικράτησε αναστάτωση, ωστόσο τα παιδιά με τους συνοδούς τους απομακρύνθηκαν από τον χώρο ομαλά, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Τα πρώτα video από τον σεισμό

Τη στιγμή του σεισμού στην Αθήνα κατέγραψε σε ένα χαρακτηριστικό βίντεο ένας χρήστης του Twitter (@lokahiou), το οποίο ανέβασε με τον τίτλο «Εδωσε πόνο!».

Δείτε το βίντεο από τον σεισμό στην Αθήνα:


Τη στιγμή του σεισμού κατέγραψε και κάμερα σε σπίτι στο Ηράκλειο Αττικής:

Ενώ και τα πλάνα από τηλεοπτικούς σταθμούς που μετέδιδαν ζωντανές εκπομπές δείχνουν την ένταση του σεισμού

Ένας τραυματισμός