Σεργουλόπουλος: « O γιος μου δεν έχει ίσα δικαιώματα με τα άλλα παιδιά, διότι η οικογένεια μας είναι αόρατη»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή  «Τι λες τώρα!» το μεσημέρι της Κυριακής (27/3) έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη όπου μίλησε ανοιχτά για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην κοινωνία. Παράλληλα μίλησε και για το πώς έχει διαχειριστεί τη σεξουαλικότητά του αναφορικά με την ανατροφή του μονάκριβου γιου, του 8χρονου Γιώργου.

Για το bullying στους τρανς μαθητές

«Όταν ένα παιδί τρανς βρεθεί στο σχολείο θα υποστεί bulling, από συμμαθητές του κυρίως, το οποίο θα το κάνει να σταματήσει να σπουδάζει. Όμως όσο αυτό το πράγμα λέγεται, υπάρχει μία ορατότητα και λένε τι συμβαίνει, οι συμμαθητές το καταλαβαίνουν κι αυτό θα σταματήσει».

H απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του

«Όταν έκανα το coming out έγινε ένα σούσουρο. Ήξερα για τι το κάνω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι θα γινόταν μετά. Αλλά αυτό που πιστεύω και αισθάνομαι περήφανος είναι ότι έχει βοηθήσει άλλα άτομα για να κάνουν το δικό τους coming out», υπογράμμισε και τόνισε πως η ορατότητα είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης και πως αυτό αντιμετωπίζει τα ομόφυλα ζευγάρια: «Το δικό μου παιδί δεν έχει ίσα δικαιώματα, γιατί όταν θα βγει έξω από το σπίτι η οικογένεια αυτή είναι αόρατη. Εάν πάθω κάτι το παιδί μου δεν έχει καμία επιρροή. Αν πάθω κάτι εγώ το παιδί θα πάει στον αδερφό μου, εάν πάθει κάτι ο αδερφός μου θα πάει σε άλλο συγγενή ή σε ίδρυμα».

«Ο γιος μου εξηγεί πολύ καλά τι οικογένεια είμαστε’»

«Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια. Δεν είναι κλεισμένος σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά και τους φίλους του. Όταν τον ρωτάνε «α, τι οικογένεια είναι αυτή;» τους εξηγεί και καταλαβαίνουν», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβες” Κατερινόπουλου: “100% έγκλημα – Περισσότεροι από ένας οι δράστες “- Η ανάρτηση όλο νόημα του Γρ. Λέων

Σε έξαρση οι παιδικές αλλεργίες – Πώς να τις προλάβετε αλλά και πώς να ανακουφίσετε τα παιδιά

Σοκ: Κρατούσαν 19χρονη και το παιδί της φυλακισμένους- Την εξέδιδαν 30 φορές την ημέρα