Σφοδρή κόντρα Κεραμέως – Φίλη για την κρούσματα στις τάξεις και την τηλεκπαίδευση

Κεραμέως: «Θα έτρεχα να εμβολιάσω τα παιδιά μου - Καμία "έκπτωση" στις απουσίες -7 τεστ εβδομαδιαίως για την τάξη με κρούσματα»

Μετωπική ήταν η αντιπαράθεση στη Βουλή με το Νίκο Φίλη να καταγγέλλει ότι από τη Δευτέρα που άνοιξαν τα σχολεία υπάρχουν αρχικά 6.000 κρούσματα και συνολικά 16.000 και τη Νίκη Κεραμέως να απαντά ότι «η απόρροια της δήθεν απεγνωσμένης έκκλησης του ΣΥΡΙΖΑ να μην ανοίξουν τα σχολεία θα ήταν εν δυνάμει 310.000 κρούσματα».

Ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εφαρμόσει την ανοσία της αγέλης και επικαλούμενος τον ΕΟΔΥ ανέφερε ότι «το 24% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 0 -17 ετών, ενώ στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε στο 14%».

Kεραμέως: “Αν δεν ανοίγαμε τα σχολεία, οι μαθητές κρούσματα θα τριγυρνούσαν έξω”

«Εντοπίστηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα, 31.000 μέχρι χθες, τα οποία απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού. Αν σας είχαμε ακούσει, αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας. Δεν θα είχαν κοινωνικές επαφές με τουλάχιστον άλλα 10; 310.000 εν δυνάμει κρούσματα κ. Φίλη, ως απόρροια της έκκλησής σας. Ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε» είπε η Νίκη Κεραμέως και μεταξύ άλλων παρέθεσε τα εξής:

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί 3 φορές αυτήν την εβδομάδα «ο μαζικότερος έλεγχος κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας 1,6 εκατ. του πληθυσμού, 3 φορές την εβδομάδα, μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε φορά».

«Έγινε μια τεράστια επιχείρηση διανομής σχεδόν 7 εκ. δωρεάν τεστ σε λίγες μόνο ημέρες».

Τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 2 σε πάνω από 80.000. Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων προσλήφθηκαν σχεδόν 5000 πρόσθετοι εκπαιδευτικοί.

«Στην 6η θέση ανήλθε η χώρα μας μεταξύ 29 χωρών του ΟΟΣΑ ως προς την ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πανδημία»

Η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «όχι μόνο δεν συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια αλλά την υποσκάπτει κλείνοντας το μάτι στους αντιεμβολιαστές, ενώ επιδεικνύει μηδενισμό και λαϊκισμό».

Ξεκίνησε ο Γ’ κύκλος «Ψηφιακής Μέριμνας» - Πώς θα αποκτήσει το παιδί σας δωρεάν υπολογιστή για τηλεκπαίδευση

Η αντιπαράθεση για την τηλεκπαίδευση

Στο επίκεντρο της επίκαιρης ερώτησης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν πάντως η τηλεκπαίδευση με τον Νίκο Φίλη να καταγγέλλει ότι «προσωπικά δεδομένα εκτέθηκαν στην πλατφόρμα της Cisco Webex».

«Ξαφνικά, από τη λυσσαλέα πολεμική σας ενάντια στην τηλεκπαίδευση και τις δεκάδες ανακοινώσεις σας εναντίον της, σήμερα δήθεν αγωνιάτε για αυτήν», απάντησε η Νίκη Κεραμέως,απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί διαρροής προσωπικών δεδομένων.

Όπως είπε, «η τηλεκπαίδευση έχει κριθεί κατ’ αρχήν νόμιμη και πρόσφορη από την ίδια την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού. Χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο, αντί να βασιστεί στους Γενικούς Όρους Σύμβασης που ισχύουν γενικά για τη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης, επεδίωξε και πέτυχε να έχει η χώρα πιο προστατευτικούς όρους για τα προσωπικά δεδομένα από ότι όλοι οι υπόλοιποι χρήστες της πλατφόρμας που απλά εγγράφονται σε αυτήν. Επιπλέον, η Αρχή έχει αναγνωρίσει ότι τα δεδομένα είναι ψευδωνυμοποιημένα και ότι είναι αμφίβολο αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρόπο που να επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στα υποκείμενα των δεδομένων».

Σχετικά με τη λήξη της σύμβασης που «αναληθώς αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ», η Υπουργός ανέφερε πως οι άδειες χρήσης της πλατφόρμας για 154.000 εκπαιδευτικούς ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Κλείνοντας, η Υπουργός υπογράμμισε: «Όταν η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλέστερα στο ελεγχόμενο περιβάλλον του σχολείου, την αγνοείτε και συνεχίζετε να καταστροφολογείτε. Ευτυχώς, η κοινωνία και η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα στην εκπαίδευση είναι στην έρευνα του Bertelsmann Stiftung στις χώρες ΟΟΣΑ», επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως παραθέτοντας σχετικά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Κεραμέως μπαίνουν στα σχολεία και γίνονται μέντορες για τους μαθητές!

ΕΟΦ: Ανακαλούνται γάντια μιας χρήσης – Δείτε για ποια πρόκειται

«Θα έκλεινε τα 16 – Κανείς δεν τιμωρήθηκε»: Ραγίζει καρδιές ο μπαμπάς του Βαγγέλη που “έσβησε” στη διώρυγα της Κορίνθου

Σε αγορά self tests για τις έκτακτες ανάγκες των σχολείων προχώρησε ο Δήμος Χαλανδρίου