Σήμερα η συζήτηση για την παραμονή του Σαϊντού στην Ελλάδα – Η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Σήμερα η απόφαση για την παραμονή του Σαϊντού στην Ελλάδα - Η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Εκδικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό -μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση- η παραμονή του 18χρονου Σαϊντού Καμαρά, στη χώρα μας. Ο αριστούχος μαθητής θα έχει στο πλευρό του φίλους και καθηγητές από το Λύκειο, όπου φοιτά στον Άγιο Δημήτριο.

Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από τη Γουϊνέα, το Νοέμβριο του 2019, σε ηλικία 16 ετών, γράφτηκε σε σχολείο όπου είχε άριστες αποδόσεις, αλλά  τον περασμένο Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση για άσυλο που είχε υποβάλει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με απέλαση.

Χθες συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, εκφράζοντας προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση του παιδιού. Όλος ο πολιτικός κόσμος αγκάλιασε τον Σαϊντού. Στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική απόφαση έτσι ώστε να αλλάξει νομοθεσία στη συγκεκριμένη περίπτωση και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση του με το παιδί.

Συνάντηση Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά

Σήμερα η απόφαση για την παραμονή του Σαϊντού στην Ελλάδα - Η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Με τον μαθητή της τρίτης Λυκείου, Σαϊντού Καμαρά συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Υπέρ του μαθητή είχαν κινητοποιηθεί  εκπαιδευτικοί,  μαθητές και γονείς του 1ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου, με επιστολή τους.

 Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του  μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Σε 10 ημέρες η απόφαση της Αρχής Προσφυγών – Το συγκινητικό «ευχαριστώ»

Την πόρτα του Περιφερειακού Συμβουλίου Προσφυγών στου Ρέντη πέρασε το πρωί της Τετάρτης ο Σαϊντού Καμαρά, καθώς επανεξετάζεται το αίτημά του για να παραμείνει στη χώρα μας. Έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων συγκεντρώθηκε, για να δείξει τη στήριξή του, πλήθος κόσμου κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Με τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού. Με όλους τους Σαϊντού».

Η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες δέκα ημέρες.

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη σας, ευχαριστώ όλα τα παιδιά απ’ το λύκειο του Αγίου Δημητρίου, τον διευθυντή μου, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, πάρα πολύ» δήλωσε ο Σαϊντού συγκινημένος, βγαίνοντας από τη συζήτηση της προσφυγής του, που σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα.

Να διασφαλιστεί η παραμονή του Σαϊντού στην Ελλάδα ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο καλεί την Πολιτεία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ώστε να μην κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης του μαθητή της Γ’ Λυκείου Σαϊντού Καμαρά και να διασφαλιστεί η παραμονή του στην Ελλάδα.

«Γνωρίζω προσωπικά τον μικρό μαθητή και από τις συναντήσεις μου μαζί του είδα στα μάτια του τη λαχτάρα του να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Είναι καθήκον μας ως Εκκλησία και ως Έλληνες να τον αγκαλιάσουμε και να φροντίσουμε να γίνει μέλος της κοινωνίας μας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», τόνισε ο Μακαριώτατος.

Να σημειωθεί ότι ο Σαϊντού Καμαρά φιλοξενείται στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων «Εστία» του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος συχνά επισκέπτεται τη συγκεκριμένη, αλλά και τις υπόλοιπες δομές της Εκκλησίας που φιλοξενούν ανήλικους πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά και έχει την ευκαιρία να συνομιλεί μαζί τους και να διαπιστώνει από κοντά την πρόοδό τους.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφίες όπως παλιά: Να πώς οι φετινές πασχαλινές αναμνήσεις θα μείνουν για πάντα ζωντανές

Δήλωση “βόμβα”: Δε χρειάζεται ομολογία για να ασκηθεί δίωξη – Η ουσία που βρέθηκε στα “ύψη” στη Τζωρτζίνα

Η Ελένη Μενεγάκη με τις τρεις κόρες της στην θάλασσα: Η ευχή της για τα γενέθλια της Μαρίνας