Σοκ σε σχολείο στο Χαλάνδρι – Μαθητές έπαιζαν το “παιχνίδι της ασφυξίας” – Λιποθύμησε μαθήτρια

Σοκ σε σχολείο στο Χαλάνδρι με το περιστατικό που προκλήθηκε με το «παιχνίδι της ασφυξίας». Όλα συνέβησαν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στο 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikos.gr, παιδιά έπαιζαν ομαδικά το συγκεκριμένο επικίνδυνο παιχνίδι στο σχολείο με αποτέλεσμα μια μαθήτρια να λιποθυμήσει και αρκετά παιδιά να ζαλιστούν λόγω εγκεφαλικής υποξίας.

Τα παιδιά είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες και το ένα έσφιγγε το λαιμό του άλλου. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αρμόδια διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η ΕΛ.ΑΣ.

Γιατί τα παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια θανάτου και τις προκλήσεις; Η ειδικός απαντά στο Infokids.gr

Η ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλος, Χρυσούλα Μαυράκη, σε δηλώσεις της στο Infokids αναφορικά με την μόδα των παιχνιδιών θανάτου και την επιμονή των παιδιών να τα ακολουθούν φανατικά, παραβλέποντας τον κίνδυνο για τη ζωή τους εξήγησε ότι “Τα παιδιά και κυρίως οι έφηβοι αναζητούν την αποδοχή και τη διάκριση ανάμεσα στους συνομηλίκους τους με κάθε τρόπο, ακόμα και ακραίο και επικίνδυνο.

H ορμή της νεότητας τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτοι και κανένα κακό δεν θα πάθουν. 

Οι γονείς θα πρέπει να επιβλέπουν διακριτικά μεν αποτελεσματικά δεν τις ασχολίες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού τους, περνώντας πάντα το αίσθημα της αγάπης, της αποδοχής και της θετικής ενίσχυσης για να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Το σχολείο θα πρέπει να βοηθά τα παιδιά στη δημιουργία υγιούς προσωπικότητας με αξίες και πρότυπα και να αποτρέπει ανταγωνιστικές πρακτικές. 

Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και σημαντικό. Έχει τα δικά του χαρίσματα και ο στόχος θα πρέπει να είναι το ευ ζην, η χαρά και όχι αποκλειστικά η επιτυχία και η διάκριση.”

Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μακριά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κάθε γονέας όμως έχει τον τρόπο να βρίσκεται δίπλα στο παιδί του και να το ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για το εικονικό περιβάλλον του TikTok, Instagram κτλ. Όταν το παιδί είναι καλά ενημερωμένο, αποκτά την σιγουριά για το πώς να κινηθεί με ασφάλεια στο διαδίκτυο χωρίς να ανησυχείτε για τους πιθανούς κινδύνους.

Διαβάστε επίσης:

Αρπαγή και βιασμός 14χρονης στη Νίκαια: “Οι Αρχές αν και γνωρίζουν τον δράστη, δεν τον έχουν συλλάβει…Κυκλοφορεί ελεύθερος”

“Μπαμπά πώς γεννήθηκα;”: Η απάντηση του Φώτη Σεργουλόπουλου είναι ένα μάθημα αποδοχής στην διαφορετικότητα

Τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για παιδιά έως 10 ετών!