Σοκ σε σχολείο της Φυλής: Δάσκαλος χαστούκισε μαθητή για ένα ορθογραφικό λάθος

Μια απίστευτη και άκρως βάναυση συμπεριφορά δασκάλου προς 12χρονο μαθητή ήρθε στο φως και έχει ξεσηκώσει τη σχολική κοινότητα του Δήμου Φύλης. Όλα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή  σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο δάσκαλος χαστούκισε 12χρονο μαθητή επειδή έγραψε λάθος μια λέξη στο πίνακα. Εξαιτίας του δυνατού χτυπήματος, το παιδί σάστισε και η μύτη του άνοιξε.

Την καταγγελία των όσων συνέβησαν έκανε η μητέρα του μαθητή που μίλησε στο STAR και ανέφερε τα εξής:

«Τον έπιασε από τον λαιμό, σφιχτά, γιατί τα χέρια του ήταν πάνω στο λαιμό του, του έχωσε χαστούκι, άνοιξε η μύτη του, έτρεχε η μύτη του και του λέγε: “Δεν πειράζει θα γίνεις και αιμοδότης!”»

«Ήταν μια άγνωστη λέξη: “σχίνα;” “σκίνα;” μου λέει την ξέρεις μαμά, του λέω: “Όχι παιδί μου, που να την ξέρω…” Δεν την έγραφε σωστά και τον βούτηξε από το λαιμό, τον σήκωσε ν΄αλλάξει καρέκλα, δεν ξέρω με βία και του έχωσε τη σφαλιάρα και άνοιξε η μύτη του, το παιδί το πήραμε με πρησμένο μάγουλο...» πρόσθεσε η μητέρα του 12χρονου.

«Από τη μεριά μας έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Για το θέμα έχει επιληφθεί η καθ΄ύλην αρμόδια υπηρεσία, η διεύθυνση πρωτοβάθμια εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής» τόνισε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Φυλής.

Οι γονείς του 12χρονου αγοριού πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατήγγειλαν το περιστατικό.

O δάσκαλος έχει ξαναχτυπήσε μαθητή

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου είναι οργισμένοι και καταγγέλλουν πως στο παρελθόν ο δάσκαλος της έκτης δημοτικού έχει ξαναχτυπήσει μαθητή. Η διεύθυνση του δημοτικού σχολείου, στο πλαίσιο της ομαλότητας άλλαξε τον 12χρονο μαθητή τμήμα αφού ο ίδιος μετά το συμβάν, δεν μπορούσε να αντικρίσει τον δάσκαλο του ενώ ήταν και ένας από τους όρους των γονέων του προκειμένου να μην προχωρήσουν τις ποινικές διαδικασίες.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Φυλής κ. Νίκος Κεφαλάς χαρακτηρίζοντας το ως παρεξήγηση ανάμεσα στον μαθητή και τον δάσκαλο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το Protothema.gr μπογράμμισε πως γονείς και σχολείο τελικά τα βρήκαν και το περιστατικό θεωρείται λήξαν, ωστόσο υπάρχουν γονείς στο σχολείο που θορυβήθηκαν από την συμπεριφορά του δασκάλου.

Τι απαντά ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

«Έγινε μια παρεξηγησούλα με τον δάσκαλο εκεί, τα είπαν λιγάκι αλλά έχει λήξει το θέμα. Από ότι μου είπαν οι γονείς. Το παιδί εγώ δεν το είδα. Εγώ πήγα στο σχολείο αλλά δεν το είδα το παιδί στο σχολείο. Για να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω ακριβώς σε τι αντιπαράθεση ήρθε το παιδί με τον δάσκαλο. Μιλήσαμε με τους γονείς, οι γονείς με την διευθύντρια και το θέμα διευθετήθηκε όπως έμαθα, το παιδί είναι καλά τώρα» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Φυλής.

Πηγή Φωτογραφιών: Protothema.gr και Star.gr