Σουηδία: Γιατί οι μαίες παραδίδουν μαθήματα τοκετού μέσα στο αυτοκίνητο;

Στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής δαπανών που ψηφίστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στη Σουηδία, αποφασίστηκε να μπει λουκέτο και στη μαιευτική κλινική της πόλης Solleftea με πληθυσμό 9.000 κατοίκων.

Αυτή η απόφαση παρακίνησε δύο μαίες στο εν λόγω νοσοκομείο να ξεκινήσουν την παράδοση μαθημάτων τοκετού μέσα στο αυτοκίνητο, προκειμένου οι μέλλοντες γονείς να έχουν μια αίσθηση ασφάλειας καθώς κατευθύνονται στο κοντινότερο μαιευτήριο. Όπως μεταδίδει το BBC, από τον Φεβρουάριο η πιο κοντινή μαιευτική κλινική θα είναι είτε στο Ornskoldsvik είτε στο Sundsvall, τα οποία απέχουν εξίσου από την πόλη Solleftea πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά.

Η επικεφαλής των μαθημάτων, Stina Naslund, τονίζει ότι πολλοί γονείς έχουν μεγάλη αγωνία που θα χρειαστεί να καλύψουν τόσο μεγάλη απόσταση μέσα σε αγροτικές περιοχές, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, και ότι θέλει να τους βοηθήσει ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για ό,τι συμβεί.

«Τροχαίο ατύχημα, βλάβη στο αυτοκίνητο, θα πρέπει οι μέλλοντες γονείς να είναι έτοιμοι για το χειρότερο ακόμα κι αν είναι πολύ ασυνήθιστο», αναφέρει σε τοπική εφημερίδα της Σουηδίας.