Αρχική InfoBaby Τοκετός Σουηδία: Γιατί οι μαίες παραδίδουν μαθήματα τοκετού μέσα στο αυτοκίνητο;

Σουηδία: Γιατί οι μαίες παραδίδουν μαθήματα τοκετού μέσα στο αυτοκίνητο;

Στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής δαπανών που ψηφίστηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στη Σουηδία, αποφασίστηκε να μπει λουκέτο και στη μαιευτική κλινική της πόλης Solleftea με πληθυσμό 9.000 κατοίκων.

Αυτή η απόφαση παρακίνησε δύο μαίες στο εν λόγω νοσοκομείο να ξεκινήσουν την παράδοση μαθημάτων τοκετού μέσα στο αυτοκίνητο, προκειμένου οι μέλλοντες γονείς να έχουν μια αίσθηση ασφάλειας καθώς κατευθύνονται στο κοντινότερο μαιευτήριο. Όπως μεταδίδει το BBC, από τον Φεβρουάριο η πιο κοντινή μαιευτική κλινική θα είναι είτε στο Ornskoldsvik είτε στο Sundsvall, τα οποία απέχουν εξίσου από την πόλη Solleftea πάνω από 100 χιλιόμετρα μακριά.

Η επικεφαλής των μαθημάτων, Stina Naslund, τονίζει ότι πολλοί γονείς έχουν μεγάλη αγωνία που θα χρειαστεί να καλύψουν τόσο μεγάλη απόσταση μέσα σε αγροτικές περιοχές, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, και ότι θέλει να τους βοηθήσει ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για ό,τι συμβεί.

«Τροχαίο ατύχημα, βλάβη στο αυτοκίνητο, θα πρέπει οι μέλλοντες γονείς να είναι έτοιμοι για το χειρότερο ακόμα κι αν είναι πολύ ασυνήθιστο», αναφέρει σε τοπική εφημερίδα της Σουηδίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.