“Στα 16 μου διαγνώστηκα με ραβδομυοσάρκωμα σπλαχνικού κρανίου. Άλλες 2 περιπτώσεις ήταν στην Ελλάδα”

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκλονιστική εξομολόγηση της Νεφέλης Γαβαλάκη που σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Espresso» αναφέρθηκε στον δύσκολο αλλά νικηφόρο αγώνα για ζωή που έδωσε όταν σε ηλικία μόλις 16 ετών διεγνώσθη με ραβδομυοσάρκωμα σπλαχνικού κρανίου.

Με λόγια που συγκινούν και λυγίζουν περιέγραψε  τον δικό της Γολγοθά, καταφέρνοντας χάρη στη δύναμη της θέλησης να σταθεί όρθια απέναντι στον καρκίνο. Πρόκειται μόλις για το τρίτο άτομο στη χώρα μας που αντιμετώπισε αυτή τη σπάνια μορφή καρκίνου. Οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες, λέγοντας ότι για να γίνει καλά θα πρέπει να χάσει το μάτι της και την όρασή της.

Το 2019 στα 16 της μόλις χρόνια οι γιατροί τής ανακοίνωσαν ότι πάσχει από μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα

«Τον Ιούνιο του 2019 μου είπαν ότι έχω ραβδομυοσάρκωμα σπλαχνικού κρανίου. Ο καρκίνος ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και σε πολύ δύσκολο σημείο.

Στην Ελλάδα μόλις άλλα δύο άτομα είχαν ξανά αυτήν την πάθηση και εγώ ήμουν το τρίτο.

Οι γιατροί δεν μου έδιναν ελπίδες, μου έλεγαν ότι θα έχανα το μάτι μου, την όρασή μου, διότι, για να γίνει το χειρουργείο, θα μου άνοιγαν όλο το πρόσωπο και θα μου έβγαζαν το μάτι για να μου βγάλουν τον όγκο

Ευτυχώς πήγαν πολύ καλά οι χημειοθεραπείες και δεν χρειάστηκε να γίνει αυτή η επέμβαση.

Επίσης, με τις ακτινοβολίες θα έριχναν ακτίνες στο μάτι μου για να κάψουν τον καρκίνο. Και πάλι ευτυχώς το μάτι μου δεν επηρεάστηκε και πλέον είμαι μια χαρά.

Ξεκίνησα χημειοθεραπείες και έκανα χειρουργείο! Μετά το χειρουργείο πήγα στο εξωτερικό στην Ιταλία για τρεις μήνες για ακτινοθεραπείες, διότι δεν μπορούσε να γίνει αυτή η θεραπεία στην Ελλάδα. Υστερα επέστρεψα στη χώρα μας και συνέχισα τη θεραπεία μου» εξομολογήθηκε η Νεφέλη Γαβαλάκη.

Μέσα από την αφήγησή της περνά τα δικά της μηνύματα αισιοδοξίας για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια ασθένεια

«Ήταν ένα τεράστιο σοκ για εμένα, αλλά το αντιμετώπισα πολύ θετικά και με αισιοδοξία.

Το συνειδητοποίησα, το αποδέχτηκα και το πάλεψα. Προσπαθούσα να συνεχίσω κανονικά την καθημερινότητά μου όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις μου, κάνοντας χορό, modeling και βόλτες.

Με στήριξαν πολύ οι συγγενείς και οι φίλοι μου, αλλά υπήρχαν και άνθρωποι που έφυγαν, είναι αυτό που λένε στα δύσκολα φαίνονται οι άνθρωποι.

Σήμερα έχω ξεπεράσει τον καρκίνο και το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω σε όσους αντιμετωπίζουν καρκίνο είναι να μην τα παρατάνε και να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν»

υπογραμμίζει με δύναμη ψυχής η Νεφέλη Γαβαλάκη, περνώντας παράλληλα το μήνυμα ότι όποιος έχει θέληση καταφέρνει τα πάντα.

Διαβάστε επίσης:

Ο συμβολισμός που είχε αποκαλύψει η Εύα Καϊλή για την επιλογή του ονόματος της 2χρονης κόρης της

“Η Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ”: Μια χριστουγεννιάτικη παράσταση αναβιώνει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ (από 23/12)

“Ποιος έκλεψε τη στολή του Αϊ-Βασίλη;” – Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι που έγραψε η Θεοφανία Παπαθωμά