Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί – Τι θα ζητήσουν το μεσημέρι από την Κεραμέως

Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί - Τι θα ζητήσουν το μεσημέρι από την Κεραμέως

Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμούς εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως , για την επαναλειτουργία των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Το προεδρείο της ΟΛΜΕ αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καταθέσει τα αιτήματά του.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, το κάλεσμα του υπουργείου «θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλές μέρες για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να ακούσουμε το σκεπτικό της κ. Υπουργού»

«Θα απαιτήσουμε να αλλάξει το 50% συν ένα. Είναι κάτι που η μεγάλη πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων επιδημιολόγων και ειδικών, διαφωνούν πλήρως» είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σημειώνοντας ότι με την Δέλτα, που ήταν πολύ λιγότερο μεταδοτική, με 2-3 κρούσματα στο τμήμα, τα παιδιά έτρεχαν να κάνουν ράπιντ τεστ με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το τμήμα, καθώς τα παιδιά ήθελαν να φύγουν από το σχολείο και πολλές φορές οι γονείς την επόμενη, μεθεπόμενη ημέρα δεν έστελναν τα παιδιά τους σχολείο μέχρι να κατασταλάξουν η κατάσταση.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι θα ζητήσουν να καταργηθούν και οι συγχωνεύσεις τμημάτων, ενώ σημείωσε ότι «δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι κ οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν και έτσι αναγκάζονται να κάνουν και αυτοί σελφ τεστ».

«Αφού η Υπουργός και οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε μια χώρα του δυτικού κόσμου, θα έπρεπε να δουν τι συμβαίνει στην Ευρώπη, στον Καναδά ή τις ΗΠΑ. Στην Γαλλία με 2 κρούσματα κλείνουν τα τμήματα. Στον Καναδά, που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση επιδημιολογικά και ιατρικά, με την Όμικρον, ανέστειλαν την λειτουργία των σχολείων για λίγο για να προετοιμαστούν». υπογράμμισε ο κ. Τσούχλος.

Διαβάστε επίσης: 

Νίκη Κεραμέως: Αυτά είναι τα τρία νέα μέτρα για την επιστροφή στα σχολεία

Παιδίατρος: «Ο εμβολιασμός θα περιορίσει τα προβλήματά μας από αυτόν τον ιό και από τη γρίπη»

Αποκλειστικό: Για να ανοίξουν τα σχολεία, υπήρξε αυτή η συμφωνία