Αποκλειστικό: Για να ανοίξουν τα σχολεία, υπήρξε αυτή η συμφωνία

Αποκλειστικό: Για να ανοίξουν τα σχολεία, υπήρξε αυτή η συμφωνία

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έδωσε χθες το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση, η οποία να σημειώσουμε εδώ επιθυμούσε διακαώς να μη δοθεί παράταση στις σχολικές διακοπές, ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν στις φυσικές τους τάξεις για δια ζώσης διδασκαλία με τήρηση αυξημένων μέτρων προστασίας, την ώρα που συνεχίζεται της σαρωτική επέλασης της υπερμεταδοτικής νέα παραλλαγής ‘Ομικρον του κορωνοϊού.

Τα σχολεία, λοιπόν, θα ανοίξουν κανονικά μετά τις διακοπές των εορτών, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, αλλά με τρία τεστ την εβδομάδα και νέα πιο αυστηρά πρωτόκολλα με έλεγχο στους μαθητές ολόκληρου του τμήματος εφόσον εμφανιστεί κρούσμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του infokids.gr, η εν λόγω συμφωνία έναρξης των μαθημάτων στις 10 Γενάρη έγινε υπό έναν όρο. Την πρώτη Παρασκευή μετά τη λειτουργία των σχολείων να γίνει αποτίμηση της κατάστασης σε σχέση με τα κρούσματα σε όλη τη χώρα και να επαναξιολογηθεί το 50+1.

Τι λένε γονείς και εκπαιδευτικοί

Εκπαιδευτικοί και γονείς εκφράζουν πάντως την αγωνία τους για το άνοιγμα των σχολείων ενόψει της κορύφωσης των κρουσμάτων της μετάλλαξης καθώς πολλοί θεωρούν ότι πολλά σχολεία θα υποχρεωθούν να κλείσουν γρήγορα παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να παραμένει η προϋπόθεση του 50% συν ένα για να αναστείλει τη λειτουργία του ένα τμήμα.

Οι εκπαιδευτικοί διατυπώνουν επίσης φόβους ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν κενά στα σχολεία λόγω απουσίας εκπαιδευτικών που θα βρεθούν θετικοί στον ιό. Σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα συναντηθεί με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ που θα εκφράσουν προβληματισμούς και απορίες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν, κυρίως ως προς τη διατήρηση του 50% συν ένα, αλλά και τον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα .

Διαβάστε επίσης

Μια μέρα θα σταματήσει να σας ζητά να ξαπλώσει μαζί σας για να κοιμηθεί… Απολαύστε κάθε στιγμή

Νίκη Κεραμέως: Αυτά είναι τα τρία νέα μέτρα για την επιστροφή στα σχολεία

«Jenga» με συνώνυμα και αντίθετα: Ένα φανταστικό παιχνίδι γραμματικής για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες