Παιδίατρος: «Ο εμβολιασμός θα περιορίσει τα προβλήματά μας από αυτόν τον ιό και από τη γρίπη»

Παιδίατρος: «Ο εμβολιασμός θα περιορίσει τα προβλήματά μας από αυτόν τον ιό και από τη γρίπη»

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού καλπάζει στη χώρα μας με τα κρούσματα να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να παραβλέπεται και η παρουσία της γρίπης, με τον παιδίατρο Στέλιο Παπαβέντση να επισημαίνει, πως το μόνο όπλο απέναντι και στις δύο νόσους είναι ο εμβολιασμός.

Ιδιαίτερα σε ανάρτησή του αναφέρει:

«Τα πρώτα περιστατικά γρίπης έφτασαν. Η κλινική εμπειρία συνήθως προηγείται, και η εμπειρία στα ιατρεία δείχνει ότι η γρίπη δεν θα απουσιάσει φέτος, όπως έκανε πέρυσι. Όσοι πρέπει να εμβολιαστούν προλαβαίνουν να το κάνουν.

Παράλληλα με την αύξηση μεταδοτικότητας για covid, η εικόνα γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη. Παρήγορες ενδείξεις για μικρότερα ποσοστά σοβαρής νόσησης και νοσηλειών δεν θα έπρεπε να καθησυχάζουν, αφού συνδυασμός νέου κύματος covid επιδημίας γρίπης με μεγάλο μέρος του πληθυσμού χωρίς έκθεση του ανοσοποιητικού σε τέτοιους ιούς τα προηγούμενα δύο χρόνια, και οι υπόλοιπες αναπνευστικές ιώσεις του χειμώνα, σκιαγραφούν το επόμενο τρίμηνο ως πολύπλοκο, για να χρησιμοποιήσω μια ουδέτερη λέξη.

Δεν ασχολούμαι με αντιεμβολιαστικές απόψεις. Σέβομαι τον κάθε άνθρωπο και κατανοώ πώς σχηματίζουν αρκετοί γνώμες. Πιστεύω στην επιστήμη και στο ανθρώπινο μυαλό, είναι από τα λίγα όπλα που έχουμε για να έχουμε καλύτερη ζωή.

Την τεχνολογία την λατρεύουμε, χωρίς αυτοκινητα και κινητά δεν ζούμε, τα εμβόλια είναι και αυτά επιστήμη και τεχνολογία, και η επιστήμη μας λέει ότι εμβολιασμός πλήρης 85% του πληθυσμού και πάνω θα περιορίσει σημαντικά τα προβλήματά μας με αυτόν τον ιό.

Ένα 15-20% είναι παραπάνω, ας το ανεβάσουμε. Και για την γρίπη υψηλά ποσοστά εμβολιασμού σημαίνει καλύτερους επομενους μήνες. Προλαβαίνουμε»

Διαβάστε επίσης:

Οριστικό: Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα με περισσότερα τεστ – Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε 54χρονος γιατρός – Ήταν πατέρας 7χρονου παιδιού

Προσοχή στις τιμές των PCR test – Αυτή είναι η σωστή!