Στην Αλόννησο η μικρή Λυδία – Πώς αντέδρασε από τις φυλακές ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Έφτασε η Λυδία χθες το απόγευμα στην Αλόννησο και πλέον ζει στο σπίτι των παππούδων της, των γονιών της Κάρολαϊν, οι οποίοι προσωρινά θα έχουν την επιμέλειά της.

Η γιαγιά της Λυδίας, Σούζαν Κράουτς, παρέλαβε το παιδί από το λιμάνι και μαζί με μια καλή της φίλη πήγαν στο σπίτι. Εκεί δεν την αφήνει στιγμή από την αγκαλιά της, ενώ η κάμερα του MEGA την κατέγραψε να κάνει βόλτες με το μωρό στο μπαλκόνι.

Σύμφωνα με την απόφαση της εισαγγελίας, οι γονείς του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου της 20χρονης, από τον οποίον αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα, θα μπορούν να βλέπουν τη μικρή 5 ημέρες τον μήνα, από τις 10:00 έως τις 14:00 και μόνο στην Αλόννησο.

Ολόκληρο το νησί πλέον είναι μια αγκαλιά για τη στήριξη του άτυχου μωρού.

Οι πρώτες στιγμές της 12 μηνών Λυδίας στην Αλόννησο

Τις στιγμές της παράδοσης της μικρής Λυδίας στην αγκαλιά της γιαγιάς της και μητέρας της αδικοχαμένης Καρολάιν, περιέγραψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Γαλάνης.

Εκτίμησε ότι το παιδί πάει στα σωστά χέρια και θα ξεκινήσει τη νέα του ζωή όπως πρέπει και όπου πρέπει. Αναφέρθηκε δε στη συγκίνηση της γιαγιάς, η οποία, όπως είπε, στα μάτια του μικρού παιδιού θα βλέπει την κόρη της. Ο κ. Γαλάνης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αποκλειστεί η άλλη οικογένεια από την επικοινωνία, καθώς είναι βασικό το παιδί να παίρνει αγάπη.

«Η μητέρα της Καρολάιν έχει την πρόθεση να συμβουλεύεται τους ειδικούς καθημερινά, θα κάνει ότι πρέπει για να μεγαλώσει το παιδάκι σωστά» πρόσθεσε και σημείωσε ότι η μικρή Λυδία πήγε να ζήσει σε ένα τόπο με πολλή στοργή, καθώς όλη η κοινωνία το έχει αγκαλιάσει

“Νιώθω ανακουφισμένος από την απόφαση της Εισαγγελίας”

Την ίδια ώρα από στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όχι μόνο ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις, αλλά σχολιάζει και τα γεγονότα. Συγκεκριμένα, μέσω του ΑΝΤ1 και της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» σχολίασε την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, να δοθεί η κόρη του στην οικογένεια της γυναίκας του, λέγοντας: «Νιώθω ανακουφισμένος από την απόφαση. Ξέρω ότι η μητέρα της Καρολάιν αγαπά πολύ την εγγονή της και θα μεγαλώσει σωστά στην Αλόννησο».

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι ζήτησε ποτέ από την οικογένεια της Κάρολαϊν να καλύψει τα έξοδα της κηδείας της, ενώ αναφέρθηκε και στο οικόπεδο που θα αγόραζαν μαζί: «Ακούγονται ανακρίβειες σχετικά με ένα οικόπεδο που θα αγοράζαμε μαζί με την Καρολάιν. Η αλήθεια είναι πως και οι δυο οικογένειες έβαλαν χρήματα για την αγορά του» δήλωσε και πρόσθεσε «Δεν πλήρωσε η οικογένεια της Καρολάιν τα έξοδα της κηδείας αλλά εγώ, εγώ τα πλήρωσα όλα».

Τέλος, αναφορικά με τη σχέση που του καταλογίζεται ότι είχε με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας Κρητικός, ο οποίος φέρεται πριν από μερικές ημέρες να αυτοκτόνησε είπε: «Δεν έχω καμία σχέση, δεν γνωριζόμασταν και δεν έχω πάει ποτέ στο μαγαζί του». Τέλος, είπε, ότι τον τελευταίο χρόνο εκείνος και η Κάρολαϊν δεν είχαν ταξιδέψει στη Σούδα.