“Στους παιδικούς σταθμούς παίζουμε αλλά όχι με την υγεία”: Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο Δ. Βύρωνα

Οι παιδικοί σταθμοί συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους εν μέσω lockdown με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας που επιβάλλει το δεύτερο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως καταγγέλουν στο Infokids.gr οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα  αυξάνεται ο αριθμός όσων βρίσκονται θετικοί στον ιό με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Με σύνθημά τους “Στους παιδικούς σταθμούς παίζουμε αλλά όχι με την υγεία” οι εργαζόμενοι ζητούν να εισακουστούν τα αιτήματά τους που αφορούν την εξασφάλιση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης τόσο για τους μικρούς μαθητές όσο και για το προσωπικό των παιδικών σταθμών.

Όπως μας ανέφεραν τα αιτήματά τους είναι αυτονόητα εν μέσω πανδημίας και πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν. Μερικά από όσα ζητούν είναι να γίνει απολύμανση σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς που ανήκουν στο Δήμο αλλά και στα σχολικά, να γίνονται  σε συχνά τακτικά διαστήματα προληπτικά τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους, να δοθούν μετωπιαία θερμόμετρα για την θερμομέτρηση καθημερινά των παιδιών αλλά και του προσωπικού.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δ. Βύρωνα