Σχ.χρ.2021-22: Είναι οριστικό – Σε αυτές τις περιπτώσεις θα ισχύσει η τηλεκπαίδευση

Σχ.χρ.2021-22: Είναι οριστικό - Σε αυτές τις περιπτώσεις θα ισχύσει η τηλεκπαίδευση

Tο άνοιγμα των σχολείων είναι προ των πυλών και φέτος πρόκεται να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης διδασκαλία, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, σε δηλώσεις της στο ΜEGA.

Το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά θα χτυπήσει στις 13 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να εξειδικευτούν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στις τάξεις που θα είναι διαφοροποιημένα σε σχέση με αυτά που ίσχυαν την περσινή σχολική χρ0νιά. Ειδικότερα εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Ειδικών του  υπουργείου Υγείας που θα ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα των σχολείων.

Υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη. Προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός τωβν εκπαιδευτικών.

Σε ποιεσ περιπτωσεισ θα εφαρμοζεται τηλεκπαιδευση

«Η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτή είναι η ευθύνη μας», υπογράμμισε η κ. Μακρή και πρόσθεσε πως η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τις ευπαθείς ομάδες.

Α. Κόπτσης: Αλίμονο αν οι μαθητές δεν κάνουν τα τεστ – Αν βρεθεί χώρος σε δήμους, θα στείλουμε αναπληρωτή

Στην ΕΡΤ3 μίλησε σήμερα ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα σχολεία.

«Αλίμονο αν προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος κάποιοι μαθητές και γονείς» και δεν κάνουν τα self test. «

Τι θα γίνει με το Webex

Όπως αποκάλυψε ο γ,γ, του υπουργείου Παιδείας, σαφώς και δεν καταργείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα Webex, μέσω της οποίας γίνονταν πέρυσι η τηλεκπαίδευση. «Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες στο υπουργείο ώστε να συνεχίσει να παρέχεται δωρεάν όταν και όποτε χρειαστεί. Σκοπός μας είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά».

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Εμβολιασμένο πάνω από το 80% των εκπαιδευτικών

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσούχλος, κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και της επιβολής.

«Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού. Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της από τον Γενάρη που ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών. Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%.Έχουμε υπερβεί το 85% γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει», σημείωσε και στάθηκε στη διαφοροποίηση μαθητών – καθηγητών και στη χρήση των rapid tests παρότι ως τον Μάη γινόταν χρήση των self test.

«Η θέση της ΟΛΜΕ είναι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να περνάει αυτά τα self test. Ο στόχος δεν είναι μόνο το 10%, να ελέγχεται το 100%», τόνισε.

Παγώνη: Οι μαθητές άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν – Έκκληση για να μην κλείσουν τα σχολεία

Σε σημερινές της δηλώσεις στον  ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε εκτενώς για τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ και τα κρούσματα στα παιδιά. 

«Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.  Όπως ανέφερε , ακόμα και τα παιδιά βρίσκονται υπό μεγάλο κίνδυνο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα όπως δήλωσε, ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους ενώ έκανε έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία: «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία.»

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται εμβολιασμός παιδιών κατά της Covid-19 στον παιδίατρο

Στέλιος Κρητικός: Περήφανος μπαμπάς – Πρώτος των πρώτων ο γιος του στις Πανελλήνιες – Σε ποια σχολή πέρασε

Θλίψη για τη σχολική τροχονόμο του 5ου Δημοτικού Σχ.Πετρούπολης – Άφησε πίσω της 4 παιδιά