Σχ. χρονιά 2018-2019: Αυτά είναι τα σχολεία που αποκτούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις

Πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης των αύλειων χώρων σε 18 σχολικά συγκροτήματα (41 σχολεία) σε όλη τη χώρα προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ ανακοίνωσαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Γ.Γ. της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Σταύρος Παναγιωτίδης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, αποτέλεσε πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού .

«Προχωρήσαμε με ένα συνολικό προϋπολογισμό 1 εκατομμυρίου ευρώ σε 41 σχολεία σε 18 σχολικά συγκροτήματα (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ημερήσια και Εσπερινά) σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Βασικός στόχος είναι και η αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού, των δυνατοτήτων για σχολικό αθλητισμό και η ενίσχυση μέσα στο πλαίσιο αυτό του ερασιτεχνικού αθλητισμού» δήλωσε o Υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης από την πλευρά του τόνισε: «Με δεδομένη την έλλειψη αθλητικών υποδομών προσπαθήσαμε πιλοτικά να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους σχολείων, στην περιφέρεια σε πρώτη φάση, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κυρίως τις απογευματινές ώρες κοινωνικά κέντρα για τα παιδιά και τη νεολαία μας προκειμένου να αθλούνται και να αλλάζουν τρόπο ζωής. Ήδη από το 2015 η ΓΓΑ έχει εντάξει 15 έργα σε χώρους σχολείων προϋπολογισμού 1 εκατ. 300 χιλιάδων ευρώ, από τα οποία τα 11 ήδη έχουν ολοκληρωθεί. Με την παρότρυνση του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, αναπτύσσεται πλέον συνεργασία ανάμεσα στα δυο υπουργεία, Παιδείας και Πολιτισμού/Αθλητισμού, με την ένταξη 18 ακόμη σχολικών συγκροτημάτων (41 σχολεία συνολικά) και επιπλέον προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων».

Αυτά είναι τα σχολεία που αποκτούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις από τη σχολική χρονιά 2018-2019

– 4ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Λεβαδέων

– 1 νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μούδρος Δήμου Λήμνου

– Σχολικό Συγκρότημα Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων, 2 Νηπιαγωγεία, 3 Δημοτικά, 1 Γενικό Λύκειο, 1 Εσπερινό Λύκειο Δήμου Ιωαννιτών

– 2ο ΓΕΛ Χίου και 2ο Γυμνάσιο ΛΙΒΑΝΕΙΟ Δήμου Χίου

-Σχολικό Συγκρότημα Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ηρακλείου Κρήτης Δήμου Χερσονήσου

– Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου/Λυκείου Ιερισσού Δήμου Αριστοτέλη

– Σχολικό Συγκρότημα 4ου Γυμνασίου/Λυκείου Δήμου Λαρισαίων

– Σχολικά Συγκροτήματα 20 – 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης και 18ο και 13ο Δημοτικό Σχολείου Δήμου Κοζάνης

– Σχολικό Συγκρότημα κοινότητας Λαδοχωρίου/Γραικοχωρίου Δήμου Ηγουμενίτσας

– Σχολικό Συγκρότημα 2ου Γυμνασίου/Λυκείου Δήμου Τρίπολης

– Σχολικό Συγκρότημα 1 Δημοτικό/Γυμνάσιο/Λύκειο Δήμου Λευκάδας

– Σχολικό Συγκρότημα/Δημοτικό Σχολείο Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

– Σχολικό Συγκρότημα (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 2ο Λύκειο Σπάρτης Δήμου Σπάρτης

– Σχολικό Συγκρότημα 2ου ΓΕΛ Δράμας Δήμου Δράμας

– Σχολικό Συγκρότημα 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Δήμου Τρικκαίων

– Σχολικό Συγκρότημα 7ο Γυμνάσιο Δήμου Ρόδου

– Σχολικό Συγκρότηα 1ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου Δήμος Αγίου Νικολάου