Συγκινεί ο 15χρονος μαθητής που δώρισε μάσκες για ασθενείς με καρκίνο

«Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα» είχε τραγουδήσει κάποτε ο «πρίγκιπας» Παύλος Σιδηρόπουλος. Και οι στίχοι του Λευτέρη Παπαδόπουλου δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο επίκαιροι.

Σε μία δύσκολη συνθήκη, την οποία κληθήκαμε να βιώσουμε και να επιβιώσουμε, τα δυσάρεστα περιστατικά που φτάνουν στα αυτιά μας είτε από το περιβάλλον μας, είτε από τις ειδήσεις δεν μπορούν παρά να προκαλούν θλίψη.

Προς αντίσταση σε όλη αυτήν την «βαριά» ατμόσφαιρα, ένας 15χρονος μαθητής πήρε μία πρωτοβουλία που δίνει θετικά μηνύματα και γεμίζει αισιοδοξία.

Σε επιστολή του προς τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο Χρήστος, μαθητης της Α’Λυκείου αποφάσισε να μαζέψει χρήματα και να δωρίσει μάσκες για τους ογκολογικούς ασθενής στο πλαίσιο της εκστρατείας της Εταιρείας.

Ακολουθεί η επιστολή, όπως δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας:

Ονομάζομαι Χρήστος Μ…………. είμαι 15 χρονών και μαθητής της Α Λυκείου. Παρακολουθώ με ιδιαίτερη αγωνιά τους τελευταίους μήνες τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που περνάει η χώρα μας και ολόκληρος ο κόσμος λόγω του κορωνοιού. Ένας εχθρός αόρατος και ύπουλος που βρίσκει την παγκόσμια κοινότητα απροετοίμαστη και ανήμπορη προς τον παρόν να αντιδράσει αποτελεσματικά και δοκιμάζει τον τρόπο ζωής μας. Ως νέος άνθρωπος αισθάνομαι χρέος μου να δώσω μια ελάχιστη βοήθεια κι εγώ στην καθημερινή τιτάνια προσπάθεια που καταβάλετε στο να κάνετε καλά τους συνανθρώπους μας και συμπολίτες μας. Διαβάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση για αγορά και διάθεση μασκών σε ασθενείς με καρκίνο, έκανα μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από διάφορους συγγενείς και φίλους και προχώρησα στην αγορά μασκών τις οποίες σας αποστέλνω σήμερα. Καλό κουράγιο και πιστεύω ότι το τέλος αυτής της δοκιμασίας θα μας βρει όλους νικητές, πιο δυνατούς και πιο αισιόδοξους.