Συγκλονίζει το δράμα του έφηβου που κεραυνοβολήθηκε στην προπόνηση ποδοσφαίρου- Η αναπηρία και ο Γολγοθάς δίχως τέλος

Μια από τις ανθρώπινες ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτέ ςτις μέρες και συγκλονίζουν με την εξέλιξή τους είναι αυτή του νεαρού ποδοσφαιριστή 19 ετών σήμερα που παλεύει να ξεπεράσει τα προβλήματα που του προκάλεσε ο αιφνίδιος τραυματισμός του όταν κεραυνοβολήθηκε σε ηλικία 15 ετών ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο μαζί με συμπαίκτες του στο πλαίσιο προπόνησης.

Ο τραυματισμός που του σημάδεψε τη ζωή σε ηλικία 15 ετών

Όλα συνέβησαν στις 13 Ιουνίου 2018  στο πίσω γήπεδο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Γ. Πλίτση έξω από τη Λάρισα, στο 3ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Αθηνών καθώς εν μέσω καταιγίδας, ο 15χρονος κεραυνοβολήθηκε.  Ο τότε 15χρονος μαθητής της Γ’ γυμνασίου προπονούταν ως τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική ομάδα «Πελασγιώτιδα»– σύμφωνα με μαρτυρίες – κλήθηκε από τον προπονητή και τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ακαδημίας, όπως και οι άλλοι μικροί ποδοσφαιριστές, να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο την ώρα που ξέσπασε η καταιγίδα, αλλά ο κεραυνός φαίνεται πως «πρόλαβε» τον 15χρονο κάτω από τα δοκάρια.

Μεταφέρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του στο ΓΝΛ κι ευτυχώς οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Έδωσε μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΛ και έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του.

Καθηλωμένος στο κρεβάτι 4 χρόνια

Τέσσερα χρόνια μετά, ο άτυχος 19χρονος παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι χωρίς κανένα σημάδι βελτίωσης, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον αναφέρει το onlarissa.gr.

Κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια παραπέμπεται ο προπονητής, με τη δίκη να αναβάλλεται για δεύτερη φορά, καθώς αυτήν τη φορά δεν ήταν εφικτή η παρουσία του κατηγορουμένου, ενώ δεν εμφανίστηκε (σ.σ. καμία από τις δύο φορές) ένας Λαρισαίος που δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας.

Ο ιδιοκτήτης των αθλητικών εγκαταστάσεων απαλλάχθηκε των κατηγοριών, ενώ οι εγκαταστάσεις έκλεισαν με απόφασή του μετά το ατύχημα του παιδιού, για το οποίο ο χρόνος «σταμάτησε» εκείνο το απόγευμα.

Aκόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση

Ο προπονητής της ερασιτεχνικής – παιδικής ομάδας ποδοσφαίρου παραπέμπεται γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 18.10’ της 13ης Ιουνίου 2018

«και υπό την προαναφερθείσα ιδιότητα, παρά την εκ του νόμου υποχρέωση του να μεριμνήσει για την ασφαλή διεξαγωγή της προπόνησης των ανήλικων παικτών της παραπάνω ομάδας ποδοσφαίρου, ώστε αφενός μεν να έχει προβλέψει, αφετέρου δε να ενεργήσει προς αποτροπή της επέλευσης κάθε είδους κινδύνου για το σώμα ή και για την ίδια τη ζωή εκάστου των προπονημένων, ενώ είχε έγκαιρα αντιληφθεί την έναρξη ισχυρής βροχόπτωσης, μέσα σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, που συνοδευόταν από πτώση κεραυνών κοντά στην αθλητική εγκατάσταση, παρέλειψε να διακόψει άμεσα την προπόνηση και να φροντίσει για την ταχεία απομάκρυνση των ανήλικων παικτών ευθύνης του, προκειμένου αυτοί να εισέλθουν στα αποδυτήρια της εγκατάστασης για να προστατευτούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα, κεραυνός να πλήξει τον ανήλικο παίκτη»,

«που εκτελούσε χρέη τερματοφύλακα και βρισκόταν πλησίον του δοκαριού του τέρματος, και να του προκαλέσει σοβαρές  σωματικές βλάβες, ήτοι καρδιοαναπνευστική ανακοπή, εγκεφαλικό οίδημα, ισχαιμικές και νεκρωτικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο και αξονικές βλάβες εγκεφάλου» καταλήγει το κατηγορητήριο.

4 χρόνια μετά οι γονείς του ζητούν δικαίωση

Για τον Απρίλιο του 2023 αναβλήθη­κε ξανά, για δεύτερη φορά, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στη Λάρισα, η εκδίκαση της υπόθεσή που αφορά τον 19χρονο πλέον, Λαρισαίο ο οποίος κεραυνοβολήθηκε ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο μαζί με συμπαίκτες τουμ στο πλαίσιο προπόνησης. Η εκδίκαση της υπόθεσης, στο τέλος το ερχόμενου Απριλίου, θα εστιάσει στην τυχόν ευθύνη του προπονητή που παραπέμπεται για «σωματική βλάβη από αμέλεια, τελεσθείσα με παράλειψη» και ειδικότερα στο εάν έπρεπε ή όχι να απομακρύνει τα παιδιά καθώς, όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο, είχε ξεκινήσει καταιγίδα. Θα εστιάσει επίσης στην εφαρμογή ή όχι της νομοθεσίας για την εγκατάσταση αλεξικέραυνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στην κατάθεσή του γείτονα – αυτόπτη μάρτυρα.

Διαβάστε επίσης:

“Δεν είναι το έγκλημα του αιώνα”: Η ατάκα “φωτιά” της Πισπιρίγκου και οι απέλπιδες προσπάθειες να καλύψει τα νώτα της

Η τέλεια οικογενειακή πρόταση για να διασκεδάσετε τα βράδια του καλοκαιριού χωρίς να χαλάσετε ούτε 1 ευρώ!