Συνελήφθη 49χρονος για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν πολύμηνες έρευνες στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που είχαν στην κατοχή τους υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές για προφίλ χρήστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος το διάστημα από 13 Μαρτίου έως 16 Αυγούστου 2016, μεταφόρτωσε 168 αρχεία εικόνας πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε γεωγραφικά ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου στην κατοικία ενός 49χρονου σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάστηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η οποία εντόπισε τον 49χρονο και διακρίβωσε προανακριτικά την εμπλοκή του στην υπόθεση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, τηλεφωνικά στο 11188, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής CYBER ΚΙD ή μέσω twitter στο @CyberAlertGR.