Συνεχίζονται τα δωρεάν τεστ για covid 19 για τους εκπαιδευτικούς

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολείων Ειδικής Αγωγής και τα πρώτα προσωρινά λουκέτα σε τάξεις και σχολεία λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού είναι γεγονός.

Το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι για covid 19 σε δασκάλους και εκπαιδευτικούς μέσω της πλατφόρμας edu.testing.gov.gr/#/form/education.

Όπως τονίζεται, με αυτό τον τρόπο, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας, το αρμόδιο Υπουργείο έχει στόχο την όσο το δυνατόν ευρύτερη παρακολούθηση της επιδημιολογικής κατάστασης στα σχολεία.

Τι πρέπει να κάνετε αν επιθυμείτε να υποβληθείτε σε δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Για να  συμπληρώστε την  «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εθελοντών θα γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας (χρονική και γεωγραφική) και πάντοτε αναλόγως των διαθέσιμων ημερησίως τεστ.

Συμπληρώνοντας τη φόρμα θα κάνω σίγουρα τεστ για COVID19;

Η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει εξέταση, καθώς η επιλογή των εξεταζόμενων είναι αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής μεταξύ των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που έχετε εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνήστε άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σας.

Πώς θα υποβληθώ σε τεστ COVID 19, αν επιλεγώ;

Εφόσον επιλεγείτε «για δωρεάν έλεγχο για COVID19» θα λάβετε στο τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην φόρμα σχετικό μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε. Την ημέρα της εξέτασης παρουσιάστε το SMS στο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξεταστείτε κατά προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται από το υγειονομικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια του γενικού απαγορευτικού (lockdown), και κατά την επίσκεψη στο σημείο εξέτασης το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Επίσης η εξέταση αποτελεί δικαιολογημένη απουσία από την εργασία σας για 3 ώρες.

Πόσα σημεία εξέτασης συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια;

Στο δίκτυο δειγματοληψιών ανήκουν 278 Σημεία Εξέτασης σε Κέντρα Υγείας, 98 Σημεία Εξέτασης στελεχωμένα από τις Υγειονομικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και 10 υγειονομικές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΚΟΜΥ). Συνολικά τα κέντρα ελέγχου ανέρχονται στα 386.

Τα 7 βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία

1. Αρχικά πατάτε την επιλογή Ξεκινήστε εδώ

00.png

2. Στο επόμενο βήμα συμπληρώνετε το mail που διαθέτετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

02.png

3. Αφού συμπληρώσετε το mail σας, θα λάβετε έναν εξαψήφιο κωδικό επαλήθευσης και θα το συμπληρώσετε

4. Στο επόμενο βήμα πρέπει να συμπληρώσετε το κινητό σας τηλέφωνο

5. Έπειτα, θα λάβετε ένα μήνυμα στο προσωπικό σας τηλέφωνο με έναν νέο κωδικό, τον οποίο συμπληρώνετε στο αντίστοιχο πλαίσιο

6. Στο επόμενο βήμα, συμπληρώνετε τα στοιχεία που σας ζητούνται:

7. Τέλος, αφού συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία, η διαδικασία ολοκληρώνεται και αναμένετε μήνυμα στο προσωπικό σας τηλέφωνο με τον τόπο και ημερομηνία διεξαγωγής του τεστ