Αρχική InfoMommy Υγεία Τα 5 χαρακτηριστικά συμπτώματα των πολυκυστικών ωοθηκών

Τα 5 χαρακτηριστικά συμπτώματα των πολυκυστικών ωοθηκών

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι ένα σύνθετο ενδοκρινολογικό πρόβλημα που επηρεάζει μία στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Πολλές γυναίκες που πάσχουν από το σύνδρομο το ανακαλύπτουν όταν προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί. Εκτιμάται ότι το 75 % των γυναικών με το σύνδρομο αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας.

Το σύνδρομο προκαλείται όταν το σώμα παράγει περισσότερα ανδρογόνα από ό,τι οιστρογόνα και προγεστερόνη. Αυτή η διαταραχή εμπλέκεται με την ανάπτυξη και την απελευθέρωση των ωαρίων κατά τη διάρκεια του εμμηνορυσιακού κύκλου.

Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες με το σύνδρομο παρουσιάζουν χαμηλή γονιμότητα. Επιπλέον, αναπτύσσονται μικρές θήκες με υγρό, γνωστές ως κύστες.

To Infokids.gr σας παρουσιάζει τα πέντε από τα πιο κοινά συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και σας συμβουλεύει αν διαπιστώσετε ότι έχετε κάποιο από αυτά, να επισκεφθείτε έναν γυναικολόγο :

Ακανόνιστες περίοδοι


Αυτό μπορεί να σημαίνει αραιές περίοδοι, καθόλου περίοδος ή περίοδοι που διαρκούν επί μία εβδομάδα ή και περισσότερο. Πολλές γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών έχουν λιγότερες από οκτώ περιόδους τον χρόνο ή πολύ συχνές (κάθε 21 ημέρες ή και συχνότερα).

Ακμή

Τα σπυράκια μπορεί να εμφανίζονται στο πρόσωπο, το στήθος, και / ή το πάνω μέρος της πλάτης. Η ακμή που σχετίζεται με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι ορμονικής φύσης και εκδηλώνεται συνήθως στο πηγούνι και γύρω από το στόμα.

Παχυσαρκία

Πολλές γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες. Η ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους ή η αδυναμία απώλειας βάρους είναι κοινά συμπτώματα του συνδρόμου.

Αδύναμα μαλλιά

Τα αδύναμα μαλλιά ή η απώλεια μαλλιών, ειδικά κοντά στους κροτάφους ή η υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών, μπορεί να οφείλονται στο σύνδρομο.

Έντονη τριχοφυΐα

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα είναι η έντονη τριχοφυΐα σε σημεία, όπως το πρόσωπο, το στήθος, η πλάτη και τα μπράτσα, σημεία που συνήθως αναπτύσσουν τριχοφυΐα οι άνδρες, λόγω της αύξησης των ανδρογόνων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.