Τα εκτάκια “υιοθετούν” τα πρωτάκια: Η συγκινητική πρωτοβουλία των μαθητών του 2ου και 6ου Δημ. Σχ. Αρτέμιδας

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ελληνικά σχολεία υλοποιούν έναν όμορφο και συνάμα τρυφερό τρόπο ούτως ώστε τα πρωτάκια κάθε σχολικής χρονιάς να νιώσουν πιο οικεία και φιλικά στο νέο σχολικό τους περιβάλλον.

Η πρωτοβουλία “Εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια” είναι μια υπέροχη πρακτική που βοηθά τους μαθητές της Α Δημοτικού  να νιώσουν ασφάλεια, αφού τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου, οι μαθητές της ΣΤ Δημοτικού αναλαμβάνουν να τα φέρουν σε επαφή με τον νέο κόσμο που ξετυλίγεται μπροστά τους. Έτσι, προσαρμόζονται και κοινωνικοποιούνται πιο γρήγορα.

Παράλληλα οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, καλούνται να αναλάβουν μία ευθύνη, να έχουν την έννοια και να προσέχουν τα μικρότερα παιδιά στο διάλειμμα.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας τίθενται γερά θεμέλια  ενός σχολείου δημοκρατικού όπου ο κάθε μαθητής έχει βήμα να μιλήσει, να συνομιλήσει και να συνυπάρχει σε ένα περιβάλλον μακριά από φόβο και bullying.

Το παράδειγμα του 2ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι πριν λίγες μέρες το 2ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας που συστεγάζονται συνεχίζουν και την φετινή σχολική χρονιά τη δράση αδελφοποίησης της Α και της ΣΤ Δημοτικού. Τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου που φέτος θα αποχαιρετίσουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα ανοίξουν τα φτερά τους του χρόνου για το γυμνάσιο, ανοίγουν την αγκαλιά τους και αναλαμβάνουν να προσέχουν ένα πρωτάκι. Να το βοηθήσουν να προσαρμοστεί, να του γνωρίσουν τα κατατόπια και τις γωνιές του σχολείου, να το κάνουν να νιώσει οικεία και γενικότερα να ξέρει ότι μπορεί να ζητά ανά πάσα στιγμή τη βοήθειά τους σε ό,τι κι αν χρειαστούν.

Θα σταθούν δίπλα του σαν να είναι το αδελφάκι τους. Όπως επισημαίνει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου “Είναι μια πράξη αλληλεγγύης που ενδυναμώνει την υπευθυνότητα των μεγάλων και διευκολύνει την προσαρμογή στο νέο σχολικό περιβάλλον των μικρών. Τι όμορφες στιγμές για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς!“.

Μπαίνοντας στο σχολείο τα πρωτάκια, τους περίμεναν με πολύχρωμα μπαλόνια ανά χείρας τα εκτάκια, και αφού χειροκρότησαν τους μικρούς μαθητές, έδωσε ο καθένας το μπαλόνι του σε κάθε παιδί και έτσι “αδελφοποιήθηκαν”. Τα τεράστια εκατέρωθεν χαμόγελα, η χαρά της ικανοποίησης στα μάτια των παιδιών και το όμορφο κλίμα που δημιουργήθηκε μεμιάς αποτελούν τον καλύτερο οιωνό για μια φωτεινή σχολική χρονιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!

Δείτε τις φωτογραφίες από την υπέροχη πρωτοβουλία των σχολείων