Τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους συνεχίζουν να προβληματίζουν – Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Χαμός με τα κρούσματα στα παιδιά - Έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία

Σταθερά σε υψηλά επίπεδα η διασπορά στα παιδιά.  Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 28 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 30.899, αποτελώντας το 30% στο σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Την ίδια εβδομάδα, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5,31% σε σύνολο 1.945.947 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1,29% σε σύνολο 2.688.678 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2,26%. Οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.982, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.015. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 0,98.

Στο «κόκκινο» τα κρούσματα στα σχολεία μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Στο «κόκκινο» οι σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, μετά το τριήμερο της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας. Καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού με συνολικά 329 μολύνσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων αντιστοιχούν στο 20% των κρουσμάτων, που καταγράφηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου αναφέρει το taxydromos.gr.

Χανιά: Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στους μαθητές μετά το τριήμερο της Αποκριάς

Εκτοξεύτηκαν όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων στα Χανιά, μετά το τριήμερο της Αποκριάς και το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, 85 μαθητές και πέντε εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, μετά τα απαραίτητα σελφ τεστ της Τρίτης, για την επιστροφή στα θρανία, σε συνολικά 75 τμήματα. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα κρούσματα ήταν 19 στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κοζάνη: Μεγάλη διασπορά στα σχολεία μετά την Αποκριά

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης, χθες Τρίτη και πρώτη μέρα λειτουργίας τους μετά το τριήμερο της Αποκριάς, με τα νούμερα –σύμφωνα με τον τοπικό τύπο– να δείχνουν μεγάλη διασπορά.

Την Τρίτη (8/3) συγκεκριμένα, δηλώθηκαν 99 μαθητές θετικοί και 22 εκπαιδευτικοί στην Α’ βάθμια Εκπαίδευση, ενώ στη Β’ βάθμια θετικοί δηλώθηκαν 204 μαθητές, 22 εκπαιδευτικοί και 3 άτομα του βοηθητικού προσωπικού.

Την περασμένη Πέμπτη (3/3) είχαν δηλωθεί 100 μαθητές και 14 εκπαιδευτικοί και την Παρασκευή (4/4) 98 μαθητές και 7 εκπαιδευτικοί στην Β’ βάθμια Εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Φίλιππος: Τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση και τα κλειστά σχολεία – Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας

Τι θα γίνει τελικά με τα self test στα σχολεία; Τι αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση

Βομβάρδισαν το μαιευτήριο και την παιδιατρική κλινική στη Μαριούπολη – Μαρτυρίες για παιδιά παγιδευμενα (video)