Τι θα γίνει τελικά με τα self test στα σχολεία; Τι αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση

Προσοχή: ΟΧΙ σήμερα τα self test από τα φαρμακεία - Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα κινούνται ακόμα σε υψηλά επίπεδα, οι σκληροί δείκτες της πανδημίας υποχωρούν.

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους στο 75% από 50%. Επίσης, αποφάσισαν την αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία στο 100%.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα self test στα σχολεία

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς είναι και  η μείωση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) στα σχολεία στον οποίο υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί.

Επί τάπητος τέθηκε και η μείωση του από 2 σε 1 φορά εβδομαδιαίως ωστόσο οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η απόφαση που έχει “κλειδώσει”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr την επόμενη εβδομάδα έχει “κλειδώσει” το ένα self test εβδομαδιαίως αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια μέρα θα διεξάγεται το test.  Αν δηλαδή θα είναι μόνο την Τρίτη ή την Παρασκευή ή αν υπάρχει σκέψη για άλλη μέρα.

Mάλιστα,  δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν εντελώς τα τεστ μέχρι το Πάσχα, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστά σχολεία στην Αττική την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Το ιδανικό εργαλείο του επαγγελματικού προσανατολισμού

Ανδραβίδα: Προφυλακιστέος ο 60χρονος για την τετραπλή δολοφονία – “Για αυτό τους σκότωσα – Όχι για τα χρέη”