Τα μικρά μας θα ξετρελαθούν: Η Google φέρνει τους δεινόσαυρους στο σπίτι μας!

Λίγα πράγματα καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν πλέον τα high-tech παιδιά μας, όμως με αυτή τη νέα εφαρμογή της Google είναι σίγουρο ότι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό: Ο λόγος για τους… δεινόσαυρους επαυξημένης πραγματικότητας, οι οποίοι μέσω της κάμερας του κινητού μας, εισβάλλουν κυριολεκτικά στις ζωές και τα σπίτια μας, σε ρεαλιστικό, γιγαντιαίο μέγεθος!

Η Google ανακοίνωσε μόλις πριν από μερικές ώρες τη νέα αυτή συνεργασία με τις εταιρείες Universal Brand Development, Amblin Entertainment και Ludia, στο πλαίσιο της οποίας 10 δεινόσαυροι από την ταινία «Jurassic World» έρχονται στο Google Search. Χάρη στην εφαρμογή αυτή θα μπορείτε να δείτε τον τεράστιο T. Rex να περπατάει στο σαλόνι σας και σηκώνοντας το βλέμμα ψηλά θα δείτε τον καταπληκτικό Βραχιόσαυρο να υψώνεται στο ταβάνι σας!

Πώς θα απολαύσετε τους 3D δεινόσαυρους της Google

Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να έχετε το σωστό λογισμικό. Αν είστε χρήστες Android, η Google απαιτεί λειτουργικό σύστημα Android 7.0 ή νεώτερο, ενώ αν έχετε iPhone, αυτό θα πρέπει να τρέχει με iOS 11.0 ή νεώτερο.

Στη συνέχεια, πηγαίνετε στην αναζήτηση της Google και αναζητήστε τους 10 δεινόσαυρους του «Jurassic World»: Τον Τυραννόσαυρο Ρεξ, τον Βελοσιράπτορα, τον Τρικεράτοπα, τον Σπινόσαυρο, τον Στεγόσαυρο, τον Βραχιόσαυρο, τον Αγκυλόσαυρο, τον Διλοφόσαυρο, τον Πτερανόδοντα και τον Παρασαυρόλοφο… στα αγγλικά (γράψτε π.χ. στην αναζήτηση: Dinosaur). Έπειτα, πατήστε «view in 3D» και… έτσι ο δεινόσαυρος της επιλογής σας θα εμφανιστεί στο περιβάλλον σας!

Εναλλακτικά, επιλέξτε «view in actual size» και ο δεινόσαυρος θα… χωρέσει στον χώρο σας! Στις Android συσκευές, αν δυναμώσετε τον ήχο, θα μπορέσετε να ακούσετε ακόμα και τα βήματα ή τις κραυγές του κάθε δεινόσαυρου!

Δείτε ενδεικτικά, έναν δεινόσαυρο που εμφανίστηκε στα γραφεία του Infokids.gr:

Ο Camilo Sanin, επικεφαλής της δημιουργίας χαρακτήρων της Ludia, δήλωσε: «Για να δημιουργήσουν τους 3D δεινόσαυρους, οι σχεδιαστές μας έκαναν πρώτα μία προκαταρκτική έρευνα, ανακαλύπτοντας πληροφορίες για το κάθε πλάσμα. Οι καλλιτέχνες μας συνεργάστηκαν με παλαιοντολόγους, καθώς και την ομάδα του «Jurassic World», για να κάνουν τους χαρακτήρες όσο το δυνατόν πιο ακριβείς και ρεαλιστικούς. Ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως οι ανωμαλίες της χροιάς του δέρματος και τα μοτίβα, είναι σημαντικές!»

Δοκιμάστε το και πείτε μας τις αντιδράσεις των παιδιών σας!