Αρχική Νέα Τα μικρότερα αδέλφια είναι πιο αστεία από τα μεγαλύτερα - το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί!

Τα μικρότερα αδέλφια είναι πιο αστεία από τα μεγαλύτερα - το επιβεβαιώνουν και οι ειδικοί!

αδέρφια

Μια δημοσκόπηση σε ενήλικα αδέρφια έδειξε αυτό που ίσως αρκετοί από εμάς είχαμε διαπιστώσει με βάση τη δική μας εμπειρία.

Τα μικρότερα αδέρφια είναι πιο αστεία, πιο χαλαρά και τα πιο αγαπημένα των γονιών.

Η δημοσκόπηση αφορά οικογένειες της Βρετανίας και σε αυτή συμμετείχαν 1,783 ενήλικα αδέρφια από τα οποία ζητήθηκε να αξιολογήσουν τα στοιχεία του χαρακτήρα τους με βάση τη σειρά γέννησής τους.

Τα ευρήματά της ήταν άκρως ενδιαφέροντα, αφού δεν αποκαλύφθηκε μόνο ότι τα μικρότερα αδέρφια θεωρούν τους εαυτούς τους πιο αστείους, αλλά και καλύτερους στη συναναστροφή και πιο χαλαρούς από τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

Σε ποσοστό 46% τα νεότερα αδέρφια νομίζουν ότι είναι περισσότερο αστεία, ενώ μόλις το 36% των μεγαλύτερων αδερφών πίστευαν ότι έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ.

Το χιούμορ, ωστόσο, είναι κάτι το υποκειμενικό και μπορεί να αλλάζει από άτομο σε άτομο και οικογένεια σε οικογένεια.

Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με τις ευθύνες. Σε ποσοστό 54% τα πρωτότοκα παιδιά πίστευαν ότι είχαν περισσότερες ευθύνες από όσες τα αδέρφια τους, ενώ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια προσαρμόζονται ευκολότερα, μπορούν να ορίσουν προτεραιτότητες και να είναι πιο επιτυχημένα από τα αδέρφια τους.

Η έρευνα που επιβεβαιώνει τη δημοσκόπηση

Τη δημοσκόπηση έρχεται να επιβιώσει ένας οικονομολόγος από το ΜΙΤ, ο οποίος μελέτησε πώς η σειρά γέννησης μπορεί να επηρεάσει τον χαρακτήρα των παιδιών. Στην έρευνα του Joseph Doyle συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Δανία έως τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο ερευνητής διαπίστωσε, ότι το 20 έως 40% των μικρότερων παιδιών μιας οικογένειας ήταν πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα πειθαρχίας στο σχολείο ή νομικής φύσης στην ενήλικη ζωή...

Αξίζει, βέβαια, να τονιστεί και πάλι, ότι η κάθε οικογένεια είναι διαφορετική και λειτουργεί με βάση τους δικούς της κανόνες. Η δυναμική των οικογενειών εξαρτάται από πολλά, όπως ακριβώς και οι χαρακτήρες των ατόμων που την απαρτίζουν. Ωστόσο, τα ευρήματα της δημοσκόπησης και της έρευνας είναι σίγουρα ενδιαφέροντα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.