«Τα Παραμύθια της Αγάπης»: ‘Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Νεκτάριου Ντουντουλάκη

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Μουσικής Βιβλιοθήκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η παρουσίαση της συλλογης παραμυθιών με τίτλο “Τα παραμύθια της Αγάπης” του Νεκτάριου Ντουντουλάκη, Πλαστικού και Επανορθωτικού Χειρουργού, και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών και θεατρικών έργων.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε από το συγγραφέα και την Κεντρική Κλινική για καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό και διατέθηκε στις οργανώσεις, Home-Start Ελλάς, ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ και ΑΚΜΕ Κέντρο Ερευνών Ρίζες, προς ενίσχυση των σκοπών τους, την υποστήριξη δηλαδή παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα και δυσκολίες.

Στη σημασία και την αξία δράσεων υποστήριξης με στόχο την προστασία των παιδιών και των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη, αναφέρθηκαν στο χαιρετισμό της εκδήλωσης η κυρία Θεοδώρα Παπαγιαννοπουλου, εκπροσωπώντας την Κεντρική Κλινική, η κυρία Μαρία Γεωργιάδου, εκπροσωπώντας τη ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ, η κυρία Λέλα Χριστοδούλου εκπροσωπώντας το HOME – START Ελλάς και η κυρία Μαρλού Χαζησκουλή εκπροσωπώντας το Κέντρο Ερευνών Ρίζες. Όλοι οι εκπρόσωποι μίλησαν με θερμά λόγια για το ήθος και την ευαισθησία του συγγραφέα και την κοινωνική ευαισθησία της Κεντρικής Κλινικής.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, υπό τον συντονισμό του Ιατρού Παθολόγου Στέλιου Μουτάφη, εκ μέρους της Κεντρικής Κλινικής, πραγματοποιήθηκαν σύντομες επιστημονικές εισηγήσεις από τον Ψυχολόγο, Δραματοθεραπευτή και Ηθοποιό Σταύρο Καλό, την Κοινωνιολόγο – Εγκληματολόγο, Σύμβουλο Γονέων και επιστημονική σύμβουλο του ιατρικού προγράμματος «ευμορφία» Μανουδάκη Θεανώ καθώς και το συγγραφέα, κ. Νεκτάριο Ντουντουλάκη, Πλαστικό και Επανορθωτικό Χειρουργό.

Ο κ. Σταύρος Καλός, αναφέρθηκε στο ρόλο των παραμυθιών ως θεραπευτικό μέσο, για παιδιά και ενήλικες ενώ η κα. Μανουδάκη Θεανώ για τη χρήση των παραμυθιών ως παιδαγωγικό εργαλείο για την αντιμετώπιση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού και ανάπτυξης θετικών στάσεων και συμπεριφορών των μαθητών. Τέλος ο συγγραφέας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι γονείς μπορούν μέσα από τα παραμύθια να επικοινωνήσουν με τα παιδιά, να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και συναισθηματικής απελευθέρωσης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης διαβάστηκαν τα παραμύθια της συλλογής, «Η κότα με τα Μαγικά Φτερά», «Το κακοφτιαγμένο κουλουράκι» και «Η Νεράιδα της Λίμνης»από τους Σταύρο Καλό, Ιωάννα Κολλινιάτη (Νομικό, ποιήτρια και στιχουργό) και το Νεκτάριο Ντουντουλάκη, αντίστοιχα. Η θεατρική ανάγνωση του κ. Σταύρου Καλού, η ευαισθησία της κ. Κολλινιάτη και το έντονο συναίσθημα του συγγραφέα, συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους, μεταφέροντας τους για λίγο στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, ξυπνώντας μνήμες και δημιουργώντας εικόνες από το χώρο της φαντασίας και των ονείρων.

Την εκδήλωση συνόδευσαν μουσικά οι Νίκος Πλάτανος, Πιανίστας και Συνθέτης και η Νομικός Βάλια Βαμβακάρη, σκορπώντας χαρούμενες νότες από αγαπημένα παιδικά, και όχι μόνο, τραγούδια. Η παρουσίαση έκλεισε με το σύνολο των παρευρισκόμενων να τραγουδάει συγκινημένο, μαζί με τους μουσικούς, στίχους αφιερωμένους στους πρωταγωνιστές της βραδιάς, Τα Παιδιά.

Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν το βιβλίο μπορούν να απευθυνθούν στις οργανώσεις ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ, HOME-START Ελλάς,  ΑΚΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΡΙΖΕΣ  στις οποίες και παραχωρήθηκε το βιβλίο προς ενίσχυση των σκοπών τους.