Τα στοιχεία που δείχνουν πως ο θάνατος της Ίριδας είναι έγκλημα – Ο δολοφόνος προδόθηκε αλλά ο Δασκαλάκης δεν είδε τίποτα

Πάτρα: Πώς το πανάκι οδηγεί στον θάνατο της Ίριδας -Το έγγραφο που περιέγραφε το εύρημα (εικόνα)

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση στην Πάτρα έκανε το T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου, το μεσημέρι της Τετάρτης 6/7. Στην εκπομπή του Alpha παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία που «έδειξαν» πως ο θάνατος της επτά μηνών Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια.

Τι είχε καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης για το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού

«Χτύπησε το κινητό και είδα ότι με έπαιρνε η Δήμητρα, η αδελφή της Ρούλας. Απάντησα και τότε εκείνη μου είπε ότι η Ίριδα, η μπέμπα δεν ανασαίνει. Μου είπε ότι να πάω γρήγορα στο σπίτι.

Εγώ έφυγα αμέσως μόνος μου και πήγα εκεί. Μέσα σε τέσσερα πέντε λεπτά είχα φτάσει. Εγώ έπιασα το ένα ποδαράκι της κάτω από το γόνατο και ήταν παγωμένο. Έπιασα και το χεράκι της και το έτριβα, γιατί δεν ήξερα τι άλλο μπορώ να κάνω.

Το χέρι της δεν μου φάνηκε παγωμένο, όπως το πόδι της. Αυτό μου έκανε εντύπωση» είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του. Από αυτό που είδα εγώ εκείνη την ώρα, κατάλαβα ότι είχε πεθάνει αλλά δεν ήμουν σίγουρος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν είδε καθόλου σημάδια στην Ίριδα

“Δεν είδα καθόλου σημάδια στο πρόσωπο ή στο σώμα της Ίριδας. Το μόνο πράγμα που είχε εκείνο το διάστημα ήταν μία κοκκινίλα στην περιοχή του στόματος».

Εκτός από την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στην οποία σημείωσε ότι η Ίριδα ήταν «καθαρή» από σημάδια στο σώμα και το πρόσωπο, αλλά και τη θέση στην οποία βρέθηκε το βρέφος, το πανάκι με το καφέ αίμα και η θέση στην οποία βρέθηκε ανάμεσα στο κάγκελο και το βρέφος, «δείχνει» εγκληματική ενέργεια.

Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ 33ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟ ΜΟΛΙΣ ΕΠΤΑ ΜΗΝΩΝ  ΒΡΕΦΟΣ

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην κατάθεσή της περιέγραψε ακριβώς όσα αντίκρισε την ημέρα που εντόπισε νεκρή της μόλις επτά μηνών Ίριδα στην κούνια της, και όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, της έκανε εντύπωση η περίεργη θέση που είχε στην κούνια -θέση στην οποία δεν θα μπορούσε να κοιμόταν, αφού συνήθως δεν κουνιόταν ιδιαίτερα στον ύπνο της-, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη θερμοκρασία του σώματός της, αλλά και στις κοκκινίλες και τα σημάδια όπου έπεσε εξ αρχής το βλέμμα της.

 «Την είδα εντελώς ξεσκέπαστη. Δεν ήταν στη θέση που ήταν συνήθως ξαπλωμένη. Ήταν κάθετα στο στρώμα με το κεφάλι της προς τα έξω και τα πόδια της προς την μεριά του τοίχου. Ήταν ανάσκελα ξαπλωμένη και το κεφάλι της γερμένο προς τα δεξιά. Δεν ήταν στο κέντρο της κούνιας, αλλά προς τα πάνω. Την Ίριδα την βρήκα ανάμεσα στο ξύλο της πάνω πλευράς της κούνιας και στο μαξιλάρι.

Μάλιστα το μαξιλάρι ακουμπούσε ακριβώς το δεξί χέρι της Ιριδας. Σας λέω ότι μου έκανε εντύπωση η θέση της, γιατί η Ίριδα δεν κουνιόταν τόσο στον ύπνο, ώστε να μπορεί να αλλάξει τόσο πολύ από τη θέση που την είχε βάλει η Ρούλα για ύπνο. Δεν είδα που ακριβώς την έβαλε για ύπνο, αλλά την έβαλε σίγουρα κατά μήκος.

Όχι κάθετα. Επίσης σίγουρα το κεφάλι της θα ήταν πάνω στο μαξιλάρι όταν την έβαλε για ύπνο. Εγώ όμως την βρήκα σε εντελώς άλλη θέση από αυτή, με το μαξιλάρι να είναι δίπλα στο χέρι της. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε αυτό και άλλαξε τόσο πολύ θέση μέσα στην κούνια. Όταν έπιασα το χέρι της, κατάλαβα ότι ήταν παγωμένο.

 Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι το παιδί θα είχε ξυλιάσει αφού ήταν ξεσκέπαστο. Είδα και τα ματάκια της και ήταν μισάνοιχτα. Ανησύχησα με αυτό που έβλεπα και έβαλα το χέρι μου πάνω στο στήθος της για να δω αν αναπνέει. Τότε διαπίστωσα ότι δεν κουνιόταν και δεν ανέπνεε».

«ΗΤΑΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΗΣ ΖΕΣΤΑ»

Στην συνέχεια περιγράφει ότι πήρε το κοριτσάκι αγκαλιά και το πήγε στη Ρούλα και άρχισαν να του κάνουν μαλάξεις κάνοντας λόγο για κάποια ασυνήθιστα σημάδια στο πρόσωπο του μωρού.

«Έπιασα το ποδαράκι της Ίριδας και κατάλαβα ότι και αυτό ήταν παγωμένο. Έπιασα όμως και τα μαγουλάκια της αλλά αυτά ήταν ζεστά. Για το πρόσωπό της που με ρωτάτε σας λέω ότι είχε κάποια σημάδια γύρω από το στόμα. Στη φωτογραφία που μου δείχνετε βλέπω το πρόσωπό της. Συγκεκριμένα φαίνεται η κοκκινίλα, το έκζεμα το οποίο είχε εμφανιστεί γύρω από τα χείλη της Ίριδας κάποιες ημέρες πριν

Εκτός από αυτή την κοκκινίλα βλέπω ότι υπάρχουν και σημάδια και μάλιστα έντονα στο εσωτερικό των χειλιών. Τα σημάδια αυτά έχουν σκούρο χρώμα και έχουν μια όψη σαν τρίγωνο στο σχήμα τους με κορυφές.

Δηλαδή αυτά είναι τα σημάδια που σας περιέγραψα προηγουμένως σαν ξηρότητα και σας είπα ότι τα παρατήρησα πρώτη φορά όταν πήρα την Ίριδα από την κούνια της και την έβαλα στον πάτωμα για να της κάνω ΚΑΡΠΑ. Πριν από αυτό τα σημάδια αυτά δεν υπήρχαν στα χείλη της. Το προηγούμενο βράδυ δηλαδή που την είχα εγώ και παίζαμε μέχρι και που την έβαλε η Ρούλα για ύπνο δεν υπήρχαν».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε στην κατάθεσή της ότι πιστεύει πως η Ίριδα έφυγε από τη ζωή από κάτι γενετικό που ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Υγείας: Τι ισχύει για την ασφαλιστική κάλυψη παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων

Κώστας Σόμμερ και Βαλεντίνη Παπαδάκου απολαμβάνουν τις πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τον γιο τους

Πανικός στην Σαρωνίδα: 3χρονη παρασύρθηκε με το στρώμα θαλάσσης μαζί με την γιαγιά και τη μαμά

“Η κατάθεση Δασκαλάκη είναι δασκαλεμένη”: Το σχόλιο “φωτιά” για το ρόλο του μπαμπά των 3 παιδιών