Θάνατος 16χρονου Λευτέρη: Με επιστολή απαντούν οι γιατροί στη μήνυση – “Αφού τα έκαναν όλα σωστά γιατί πέθανε ο γιος μου;” ξεσπά ο μπαμπάς

Μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη κατά παντός υπευθύνου στο Νοσοκομείο της Ρόδου για ιατρική αμέλεια και παραλείψεις η Παιδιατρική Κλινική με μία επιστολή προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νησιού αναφέρει το χρονικό από την πρώτη εισαγωγή του παιδιού στο νοσηλευτικό ίδρυμα μέχρι και την μεταφορά του στην Αθήνα όπου και κατέληξε.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Υπό το φως των νέων δημοσιευμάτων για το τραγικό γεγονός του θανάτου του δεκαεξάχρονου Λευτέρη, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε για διευκρίνιση των ασαφειών που διακινούνται κυρίως από τη δικηγόρο των γονέων, τον πόνο των οποίων συμμεριζόμαστε απόλυτα και στους οποίους θα παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία ζητηθεί.

Το παιδί προσήλθε στα ΤΕΠ στις 18/05/2022, απογευματινές ώρες, με αναφερόμενο εμπύρετο από 36ωρου και φαρυγγοδυνία. Διενεργήθηκε Rapid testγια Cov id-19 το οποίο ήταν αρνητικό και ακτινογραφία θώρακος χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Λόγω του ιστορικού, η ειδικευόμενη ιατρός κάλεσε την εφημερεύουσα επιμελήτρια, η οποία εξέτασε ενδελεχώς το παιδί, συνεκτιμώντας το ιστορικό του.

Λόγω ερυθρότητας παρισθμίων, τέθηκε η υποψία ιογενούς λοίμωξης και δόθηκαν οδηγίες για επανεκτίμηση επί επιμονής εμπύρετου πλέον των 3ων 24ωρων ή αλλαγής της κλινικής εικόνας.

Αυτό αποτελεί την συνήθη ιατρική πρακτική σε παιδιά με εμπύρετο και σαφή εστία πυρετού σε όλη την Ευρώπη.

Το Σάββατο 21/05/2022, χωρίς να έχει προηγηθεί στο ενδιάμεσο ιατρική εκτίμηση ούτε από το Νοσοκομείο αλλά ούτε και από ιδιώτη ιατρό, σε αντίθεση με τις οδηγίες που είχαν δοθεί, προσήλθε εκ νέου στο ΤΕΠ με επηρεασμένη κλινική εικόνα και εμπύρετο.

Διενεργήθηκε άμεσα εργαστηριακός έλεγχος όπου τέθηκε η διάγνωση της σηπτικής ενδοκαρδίτιδας και ξεκίνησε η ενδεδειγμένη θεραπεία σε συνεννόηση με την ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, με λοιμωξιολόγο και συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με ΜΕΘ Παίδων της επικράτειας.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την διάγνωση, έγινε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή του παιδιού σε τριτοβάθμιο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, πράγμα το οποίο κατέστη δυνατό την Δευτέρα 23/05/2022 λόγω της μη σταθεροποίησης του ασθενούς πρότερα.

Το παιδί δυστυχώς κατέληξε την Τετάρτη 25/05/2022 σε ΜΕΘ Παίδων λόγω σηπτικής ενδοκαρδίτιδας από σταφυλόκοκκο. Η νόσος αυτή, βιβλιογραφικά, έχει 20 με 30 % θνητότητα, ποσοστά που ανεβαίνουν αν συνδυαστούν με το ιστορικό του παιδιού.

Ζητάμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν την μνήμη του άτυχου Λευτέρη, τον πόνο των γονέων του και να μην προβαίνουν σε άστοχα και ανακριβή δημοσιεύματα από την στιγμή που η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης».

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος Κώστας που έπεσε από το μπαλκόνι - Η απόφαση των γονιών συγκινεί

“Αφού τήρησαν όπως λένε την σωστή ιατρική διαδικασία γιατί ο Λευτέρης μου πέθανε;”

Ο κ. Γιώργος Αγρέλλης ξεσπά για τα όσα αναφέρονται στην επιστολή της παιδιατρικής κλινικής και όπως απαντά μέσω του newpost.gr  

«Αν θεωρούν ότι το παιδί με 39.4 πυρετό και με ιατρικό ιστορικό καρδιάς και χωρίς να του κάνουν εξέταση αίματος έπρεπε να το διώξουν ,σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Προκαλώ όποια είναι υπεύθυνη που έγραψε αυτή την επιστολή να κουβεντιάσει μαζί μου γιατί μέχρι στιγμής κανείς από το Νοσοκομείο δεν μου έχει πει το παραμικρό. Ζητάω να μάθω γιατί πέθανε το παιδί μου.

Αφού τήρησαν όπως λένε την σωστή ιατρική διαδικασία γιατί ο Λευτέρης μου πέθανε; Η δικαιοσύνη έχει τώρα το λόγο»

«ΤΟΝ ΕΦΤΑΣΑ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΣΩ;»

«Με υψηλό πυρετό και με ιστορικό καρδιάς δεν κράτησαν το παιδί για νοσηλεία. Μας έστειλαν σπίτι με αντιπυρετικά» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πατέρας του 16χρονου, ζητώντας να μάθει γιατί πέθανε το παιδί του.

Σημειώνεται ότι το παιδί είχε υποβληθεί σε μικρή ηλικία σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

«Με τέτοιο ιατρικό ιστορικό και χωρίς να του κάνουν αιματολογικές εξετάσεις μας έδιωξαν» είπε, τονίζοντας ότι δύο ημέρες μετά, με τον πυρετό να επιμένει, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το παιδί ξανά στο Νοσοκομείο.

«Το έφτασα 16 χρονών για να το χάσω. Γιατί;» αναρωτήθηκε ο πατέρας.

Διαβάστε επίσης:

Στο “κόκκινο” η αγωνία για τον 18χρονο Μιχάλη που αγνοείται στην Ικαρία – Η μοιραία βουτιά και το πρόβλημα υγείας

Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρή μετά από τροχαίο – Αεροδιακομιδή για τον 7χρονο γιο της

Πάτρα: 73χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της – Ανήμπορο να καλέσει βοήθεια το 16χρονο ΑμεΑ εγγονάκι της

Βόλος: Ο 22χρονος Κώστας επέστρεψε στα θρανία, έδωσε Πανελλήνιες φέτος και με 19,875 μόρια μπαίνει στην Ιατρική