Θέλεις να γίνεις μητέρα; Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να υιοθετήσεις αρκετά νωρίτερα

Όπως ἰσως γνωρίζετε, τα ωάρια κάθε γυναίκας βρίσκονται στο σώμα της από τη στιγμή της γέννησής της. Για το λόγο αυτό έχουν “συμμετάσχει” άμεσα ή έμμεσα σε όλα όσα έχουν συμβεί στο σώμα της στην πορεία της ζωής της. Και είναι πλέον αδιαμφισβήτητο πως κάτι τόσο καλό όσο μία καλή, ισορροπημένη διατροφή, όσο και κάτι κακό, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα των ωαρίων της.

Όλα δηλαδή παίζουν το ρόλο τους και επηρεάζουν τη γονιμότητά της θετικά ή αρνητικά.

Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής και σίγουρα πολύ πριν από μία πιθανή εγκυμοσύνη. Σταματήστε το κάπνισμα και μειώστε την υπερβολική κατανάλωση καφέ και αλκοόλ, επειδή μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητές σας να συλλάβετε. Προσπαθήστε επίσης να αποφύγετε τις εξαιρετικά στρεσογόνες καταστάσεις που σας προκαλούν δυσφορία, όταν είναι δυνατόν. Το να κοιμάστε αρκετά, να ασκείστε τακτικά και να διατηρείτε έναν υγιή Δείκτη Μάζας Σώματος θα έχει θετική επίδραση στη γονιμότητά σας.

Ιδιαίτερα η διατροφή επίσης έχει αποδεδειγμένα σημαντικό αντίκτυπο στη γονιμότητα. Μάθετε λοιπόν ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που μπορεί να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της γονιμότητας της γυναίκας που επιθυμεί να συλλάβει.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σειρά διαιτητικών επιλογών που είναι επωφελείς για τη γονιμότητά σας:

  • Αποφύγετε τα trans-λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει υδρογονωμένα φυτικά έλαια, όπως πολλές στερεές μαργαρίνες, τα έτοιμα ψημένα κρέατα και τα πρόχειρα γεύματα.
  • Αντί να τρώτε περισσότερα ακόρεστα λίπη, τα οποία περιέχονται, για παράδειγμα, σε φυτικά έλαια, προτιμήστε λάδι ελιάς, καταναλώστε καρύδια και άλλους θρεπτικούς ανάλατους ξηρούς καρπούς καθώς και λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, ο σολομός ή η ρέγγα.
  • Τρώτε περισσότερη φυτική πρωτεΐνη ( όσπρια και καρπούς) και λιγότερες ζωικές πρωτεΐνες.
  • Όταν πρόκειται για υδατάνθρακες, επιλέξτε προϊόντα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (προϊόντα ολικής αλέσεως) και όχι λευκό ρύζι, πατάτες ή άσπρα ψωμιά.
  • Καταναλώνετε μία ή δύο μερίδες πλήρους γαλακτοκομικού προϊόντος κάθε μέρα. Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη για κάποια που προσπαθεί να μείνει έγκυος και αντιμετωπίζει πρόβλημα ωοθηλακιορρηξίας, η προσωρινή μετάβαση σε πλήρες γάλα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των πιθανοτήτων για εγκυμοσύνη. Στην περίπτωση όμως αυτή προτιμήστε βιολογικά προϊόντα που δεν περιέχουν ξενοορμόνες. Γενικά όμως, επειδή υπάρχει πολύ λίγη έρευνα στον τομέα αυτό, καλό είναι να προσαρμόσετε τη διατροφή σας για να κάνετε χώρο στις επιπλέον θερμίδες από το πλήρες γάλα και μόλις μείνετε έγκυος επιστρέψτε στα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό σίδηρο και εξασφαλίστε πως καθημερινά θα έχετε φυτικές πηγές που τον περιέχουν (πχ σπανάκι, φακές).
  • Να γνωρίζετε τι πίνετε: το νερό είναι ιδανικό και πρέπει να το καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες, ο καφές και το μαύρο τσάι περιορισμένα ενώ το αλκοόλ καλό είναι να το αποφεύγετε. Επίσης, τα διάφορα ανθρακούχα ποτά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό από πλευράς θρεπτικών συστατικών, αλλά εκτοξεύουν το σάκχαρο στα ύψη. Αντ´αυτών ζητήστε φυσικό ανθρακούχο νερό με 2 φέτες λεμόνι και δυόσμο ή αγγούρι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Είναι γνωστό από καιρό ότι το φυλλικό οξύ παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγιή ανάπτυξη ενός μωρού. Η έλλειψη φυλλικού οξέος έχει συσχετιστεί με παραμορφώσεις στο έμβρυο όπως η δισχιδής ράχη, το λαγόχειλο και το λυκόστομα, την ελλιπή ανάπτυξη μεγάλων τμημάτων του εγκεφάλου κα. Πρόσφατα, εξίσου σημαντικό ρόλο φαίνεται πως παίζει η Βιταμίνη Β3 (νιασίνη). Εκτός όμως από αυτά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα και άλλων βιταμινών και μικροθρεπτικών συστατικών που έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη σύλληψη και στην υγιή εγκυμοσύνη.

Πώς θα με βοηθήσει το Fertilovit® Female

Αν δυσκολεύεστε να διατηρήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινή σας ζωή, ίσως θελήσετε να επιλέξετε ένα κατάλληλο συμπλήρωμα για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας παίρνει όλα τα μικροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Τα προϊόντα Fertilovit® Female είναι ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής που παρέχουν ενισχυμένο δοσολογικό σχήμα φυλλικού οξέος (ανάλογα το σκεύασμα) καθώς και πλήρη προγεννητική παροχή βιταμινών και μετάλλων.

Αυτό που κάνει τη σειρά Fertilovit® Female μοναδική είναι το γεγονός ότι προσφέρει μια σειρά από ειδικά διαιτητικά προϊόντα σχεδιασμένα για να καλύψουν διατροφικά τις ανάγκες των γυναικών με Θυρεοειδική Αυτοανοσία Hashimoto, Ενδομητρίωση και Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών PCOS

Δείτε όλη την γκάμα των προϊόντων Fertilovit®Female ΕΔΩ