Θέλοντας να αποδείξει στην κόρη του με αυτισμό ότι μπορεί να κάνει τα πάντα δημιούργησε μαζί της κανάλι στο YouTube

Πόσο υπέροχοι μπορεί να είναι κάποιοι μπαμπάδες και πόση δύναμη μπορούν να ενσταλάξουν στα παιδιά τους… Ο λόγος για τον Miguel Figueroa και την 13χρονη κόρη του Illiana, η οποία έχει αυτισμό. Οι δυο τους δημιούργησαν ένα κανάλι στο YouTube με εκπομπές που παρουσιάζουν και σχολιάζουν ταινίες, κόμικ και παιχνίδια της Marvel, Disney, DC Comics κ.α. που είναι και το αγαπημένο θέμα ενασχόλησης της 13χρονης.

Όπως ο ίδιος ο μπαμπάς λέει, παρατηρώντας το ενδιαφέρον αυτό της κόρης του, «της πρότεινα να κάνει την δική της εκπομπή στο YouTube και μου απάντησε, ότι δεν μπορεί γιατί έχει αυτισμό. Θέλοντας να της αποδείξει, ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, της πρότεινε να κάνουν μαζί την εκπομπή και έτσι το πήραν απόφαση!»

Μιλώντας στο κανάλι, η 13χρονη λέει, ότι «παρακολουθώ πολλούς YouTubers που δεν έχουν αυτισμό ενώ εγώ έχω» -και, όπως συμπληρώνει ο μπαμπάς της, «δεν ήθελα ποτέ να πιστέψει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι». Εξηγεί, ότι παρόλο που διαγνώστηκε με αυτισμό, η κόρη του ήταν πολύ λειτουργική. Σχημάτιζε προτάσεις, ήταν πολύ δραστήρια, είχε ενέργεια, ενθουσιασμό και μεγάλη όρεξη για το κανάλι. Η μαμά της και εγώ ενθουσιαστήκαμε από το πόσο μεγάλο κίνητρο της έδωσε αυτή η εκπομπή. Ήταν λες και είχε βρει ένα νόημα.

Έτσι, ανακαίνισαν το υπόγειο του σπιτιού τους και δημιούργησαν ένα πραγματικό στούντιο, από όπου παρουσιάζουν τις εκπομπές τους. Αξίζει να αναφερθεί, ότι το κανάλι ToyQuest101 δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της καραντίνας, πριν από 2 μήνες, και ήδη μετρά 118 χιλιάδες μέλη!

«Είμαστε συγκινημένοι από την απήχηση που είχε η εκπομπή και από το πόσα άτομα με αυτισμό την ακολουθούν» λέει ο μπαμπάς της και η Illiana συμπληρώνει: «Χάρη στην εκπομπή μπορούμε να δείξουμε στους ανθρώπους ότι υπάρχει τρόπος να προχωράς μπροστά και να μην εγκαταλείπεις…»

Και καταλήγουν, ότι στόχος τους είναι να αποτελέσουν μέρος του κινήματος συμπερίληψης, παρακινώντας ακόμα περισσότερους γονείς ΑμεΑ να αγαπήσουν και να αποδεχτούν τα παιδιά τους, καθώς εκείνοι είναι οι μεγαλύτεροι θαυμαστές τους, και να το ενθαρρύνουν να κάνει όλο και πιο σπουδαία πράγματα.

«Ο αυτισμός δεν είναι οδόφραγμα στο να επιτύχεις τα όνειρά σου. Είναι ένα δώρο.», λέει η 13χρονη.

Πηγή: goodmorningamerica.com