Θεοδωρίδου:”Έφηβοι με υποκείμενο νόσημα θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό”

Το ζήτημα του πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων στη χώρα μας εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι δοκιμές του εμβολίου για τον κορωνοϊό της AstraZeneca σε παιδιά άνω των 12 ετών τέθηκε στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του Εθνικού Σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19 από την ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κα Θεοδωρίδου σε σχετική της τοποθέτηση απάντησε ότι “Νομίζω ότι είναι πολύ πρώιμο να πούμε ότι με τα αποτελέσματα των μελετών όποτε βγουν, θα σπεύσουμε να συστήσουμε το εμβόλιο στους εφήβους.

Έχει ένα στόχο ο εμβολιασμός στους εφήβους με ένα υποκείμενο νόσημα και τα παιδιά. Έφηβοι με υποκείμενα νοσήματα, ναι, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

Για τους υγιείς εφήβους όπως και για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας θα πρέπει πρώτα να απαντηθούν πολύ σημαντικά ερωτήματα για την εφαρμογή του εμβολιασμού.

Ας μην βιαζόμαστε, πάντα το θέμα εμβολιασμοί στα παιδιά θέλει ένα πάρα πολύ προσεκτικό έλεγχο πριν δοθεί μια συγκεκριμένη σύσταση για τον εμβολιασμό.”