Κεραμέως: “To πρωί παιχνίδι στο χιόνι, το μεσημέρι τηλεκπαίδευση!”

H κακοκαιρία Μήδεια με το χιόνι και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη τη χώρα οδήγησε πολλά σχολεία να παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα να συνεχιστούν εξ αποστάσεως.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με ανάρτησή της στο Facebook έστειλε το δικό της μήνυμα για τον θεσμό της τηλεκπαίδευσης αναφέροντας ότι εφαρμόζεται επιτυχώς κάθε φορά που τα σχολεία αναστέλλουν τη δια ζώσης διδασκαλία είτε για λόγους καιρικών συνθηκών είτε λόγω lockdown είτε για λόγους εμφάνισης κρουσμάτων σε τάξεις.

Όπως αναφέρει η υπουργός “Το ψηφιακό άλμα που έχει συντελεστεί στα σχολεία μας, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, βοηθά στο να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος, ακόμη και για λόγους ακραίων καιρικών φαινομένων.”

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας

Το πρωί παιχνίδι στο χιόνι, το μεσημέρι τηλεκπαίδευση! ❄️ Το ψηφιακό άλμα που έχει συντελεστεί στα σχολεία μας, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, βοηθά στο να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος, ακόμη και για λόγους ακραίων καιρικών φαινομένων.

Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την ψηφιακή τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων, ενός ορεινού χωριού έξω από την πόλη της Βέροιας. Μιλήσαμε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής σχολικής χρονιάς και για την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης.

Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους Διευθυντές μας για την προσαρμοστικότητα που έχουν επιδείξει και τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Το post της Υπουργού