Θεοδωρικάκος: “Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν χαρά και οι γονείς σιγουριά για την επιστροφή στο σχολείο”

Στην ενημέρωση του υπ. Παιδείας, ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα προς μαθήτριες και μαθητές: “Χρειάζεται να φοράτε τη μάσκα για την υγεία και την ασφάλεια την δική σας και των αγαπημένων σας.

Όποια μάσκα κι αν φοράτε, αυτή δεν θα κρύψει ποτέ την καθαρή ματιά σας στο αύριο και στη ζωή που δημιουργείτε.

Σας εμπιστευόμαστε, όπως εμπιστευόμαστε την ελληνική οικογένεια και τον Έλληνα εκπαιδευτικό.

Πρόσθεσε, ότι το υπ. Εσωτερικών εγγυάται την ασφαλή λειτουργία της χώρας και, ότι στηρίζει την αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ των μέτρων που έχει πάρει, ανέφερε, ότι περιλαμβάνονται οι δωρεάν μάσκες που θα διατεθούν στο σύνολο των μαθητών, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, γιατί δεν πρέπει να υπάρχει ταξική διάκριση στο θέμα αυτό.

Το δεύτερο μέτρο είναι η πλήρης στελέχωση των σχολείων με προσωπικό καθαριότητας. Από φέτος, οι εργαζόμενοι αυτοί θα απολαμβάνουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως είχαν ζητήσει. Το κράτος δίνει 28 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από πέρσι για τον σκοπό αυτό.

Άλλα μέτρα:

  • Τα κυλικεία θα λειτουργήσουν κανονικά με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων του ΕΟΔΥ, με σφραγισμένα και προ-συσκευασμένα υλικά.
  • Διατίθενται 175 εκ. Ευρώ στις περιφέρειες για πρόσβαση στα σχολεία 240.000 μαθητών με πούλμαν.
  • Συντήρηση σχολικών κτιρίων.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε, ότι για τα παιδιά που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και πρέπει να μείνουν σπίτι, οι γονείς που είναι δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας ή μειωμένου εναλλακτικού ωραρίου.