Ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης από αδέσποτα σκυλιά καταγράφηκε στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.
Μία γυναίκα τραυματίστηκε όταν δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων και, στην προσπάθειά της να προστατευτεί, ανέβηκε στο καπό ενός αυτοκινήτου, από όπου όμως έπεσε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που η γυναίκα επέστρεφε στο σπίτι της μαζί με την κόρη της. Όπως περιέγραψε η ίδια στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, πέντε αδέσποτα σκυλιά βγήκαν ξαφνικά από εγκαταλελειμμένο περιφραγμένο οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στην κατοικία της και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους.
«Ακούσαμε τα σκυλιά να γαβγίζουν. Είπα στην κόρη μου “μην φοβάσαι, θα χειροτερέψουν τα πράγματα αν πανικοβληθούμε”. Είδα ότι υπάρχει φράχτης και προσπάθησα να την καθησυχάσω, όμως ο φράχτης ήταν κομμένος και τα σκυλιά πέρασαν από εκεί και κατευθύνθηκαν προς εμάς», ανέφερε.
Η κόρη της, τρομαγμένη, άρχισε να τρέχει για να απομακρυνθεί, ενώ η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με τα ζώα. «Την ώρα που προσπάθησα να ανέβω πάνω σε ένα αυτοκίνητο για να προστατευτώ, έπεσα στο έδαφος. Με το πέσιμό μου τα σκυλιά απομακρύνθηκαν για λίγο, αλλά στη συνέχεια ξαναγύρισαν προς το μέρος μου», περιέγραψε.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, καθοριστική αποδείχθηκε η αντίδραση της κόρης της, η οποία επέστρεψε για να τη βοηθήσει. «Αν δεν γύριζε το παιδί πίσω να τα διώξει, θα με είχαν κατασπαράξει», είπε.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι το σημείο είναι ιδιαίτερα ερημικό τις βραδινές ώρες. Όπως υποστηρίζουν, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς παρόμοια συμβάντα με αδέσποτα σκυλιά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν στην ίδια περιοχή.
