Θεσσαλονίκη: Τρίχρονος παρέλυσε έπειτα από εμβόλιο

Ένα εξαιρετικά σπάνιο συμβάν έλαβε χώρα πριν από μερικούς μήνες στην Θεσσαλονίκη, το οποίο οι γονείς αποδίδουν σε κακούς χειρισμούς και αντιμετώπιση των γιατρών.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας το Star, στο οποίο μίλησε η μητέρα του 3χρονου Χρήστου, η περιπέτεια του οποίου δεν έχει πάρει ακόμα τέλος, ευτυχώς όμως είναι αναστρέψιμη.

Συγκεκριμένα, το παιδί έκανε πριν κάποιους μήνες το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς, στο οποίο όλα πήγαν καλά. Μετά την επαναληπτική δόση, όμως, ξεκίνησαν τα προβλήματα. Όπως λέει η μητέρα του παιδιού:

«Κάναμε το επαναληπτικό εμβόλιο ανεμοβλογιάς, στο πρώτο δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα, στο δεύτερο, όμως, κάτι δεν πήγε καλά. Το παιδί έχασε την κινητικότητα του και μονίμως νύσταζε, ώσπου μία μέρα μας τηλεφώνησαν από το σχολείο του και μας είπαν να πάμε να το πάρουμε, διότι κοιμάται στο θρανίο δεν μπορούμε να το κάνουμε κάτι. Τον πήραμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου μας βγάλανε τρελούς. Αναγκαστήκαμε να τον πάμε σε μία ιδιωτική κλινική όπου και διέγνωσαν ότι έχει σκωληκοειδίτιδα και κάναμε εγχείρηση.»

Ωστόσο, το παιδί χειροτέρεψε και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα με αεροδιακομιδή, και συγκεκριμένα στο Αγλαΐα Κυριακού, όπου σύμφωνα με τους γονείς “το παιδί το έσωσαν”.

Όπως οι γονείς περιγράφουν, τα πρώρα σοβαρά συμπτώματα εμφανίστηκαν στις 3 Νοεμβρίου, όταν το παιδί σταμάτησε να κούνα τα χέρια του και να μιλάει. Έπειτα από ταλαιπωρία αρκετών εβδομάδων κατέληξε στην εντατική.

Σήμερα, ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης για την ομιλία και την κίνησή του, η κατάσταση δείχνει να αναστρέφεται.

Οι γονείς σε κάθε περίπτωση θα κινηθούν νομικά.

Οι γιατροί πάντως τονίζουν, ότι οι παρενέργειες των εμβολίων είναι εξαιρετικά σπάνιες και δεν αποτελούν λόγο για να μην κάνουν τα παιδιά εμβόλια.

Διαβάστε ακόμα: Τι απαντά η παιδίατρος Άννα Παρδάλη που βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας κατά την αεροδιακομιδή του παιδιού αναφορικά με το συμβάν.