Θλίψη στην Κάρπαθο: Η ακριβής αιτία θανάτου του 8χρονου

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Καρπάθου από τον αδόκητο χαμό του 8χρονου που διακομίσθηκε εσπευσμένα προχθές αργά τη νύχτα με super puma στη Κρήτη.

Πώς η περιπέτεια της υγείας του 8χρονου κατέληξε σε τραγωδία

Σύμφωνα με το karpathiakanea.gr σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον κ. Ρουμάνη, διοικητή των Νοσοκομείων Ρόδου και Καρπάθου δήλωσε πως «τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον μικρό».Ωστόσο το Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου δεν έχει καρδιολόγο, ούτε και παιδίατρο.

Το παιδί πριν από μια βδομάδα πήγε με τη μητέρα του στο Νοσοκομείο Ρόδου καθώς αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Το πρωί της Δευτέρας οι γονείς πήραν το παιδί στο Νοσοκομείο Καρπάθου κι από εκεί τους είπαν να πάνε σε ιδιώτη παιδίατρο γιατί το Νοσοκομείο δεν διαθέτει. Έτσι έφυγαν και πήραν το άρρωστο παιδί στο σπίτι. Το ίδιο βράδυ, περίπου στις 22.00, πήγαν και πάλι το παιδί στο Νοσοκομείο Καρπάθου καθώς η υγεία του χειροτέρευε όπου και του έγινε τελικά εισαγωγή. Στις 05.00 το πρωί ξεκίνησε η μεταφορά με σούπερ πούμα για το ΠΑΓΝΗ όπου το παιδί κατέληξε στις 08.25 της Τρίτης.

Η αιτία του θανάτου

Το 8χρονο αγόρι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από ουροσήψη.  Πρόκειται για μια λοίμωξη προερχόμενη από το ουροποιογεννητικό σύστημα, που συνοδεύεται από σημεία συστημικής φλεγμονής, οργανικής δυσλειτουργίας και ιστικής ανοξίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται άµεση διάγνωση και έγκαιρη θεραπεία (εντός της 1ης ώρας).

Τα ύποπτα συμπτώματα

  1. Οσφυϊκός πόνος
  2. Παρασπονδυλική ευαισθησία
  3. Πόνος κατά την ούρηση
  4. Προστατικός πόνος από κατακράτηση ούρων
  5. Ορχεοδυνία