Μακρή: “Παράταση του σχολικού έτους μέχρι το τέλος Ιουνίου”

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, προανήγγειλε σήμερα την παράταση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για δύο εβδομάδες μέχρι και το τέλος Ιουνίου, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων όπως είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Τα Λύκεια έχουν προτεραιότητα στην επιστροφή στα θρανία

Η υφυπουργός υποστήριξε πως, όπως έχουν τα πράγματα για το άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα Γυμνάσια και Λύκεια και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά και για το γεγονός πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση.

Για τα self test στους μαθητές

Η κα Μακρή αναφορικά με τα self test τόνισε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Χαμηλά τα ποσοστά όσων εκπαιδευτικών θέλουν να εμβολιαστούν

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών η υφυπουργός επεσήμανε, ότι το 30% έχει δηλώσει πως θέλει εθελοντικά να κάνει το τεστ, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Αstra Zeneca αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Για τις Πανελλήνιες 2021 και τις Προαγωγικές

Η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ότι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.