Θρήνος για τον 8χρονο που “‘εσβησε” αιφνίδια: «Χάθηκε σε μια μέρα» – Όσα αποκάλυψε συντετριμμένος ο μπαμπάς

«Το παιδί μας χάθηκε σε μια ημέρα», τονίζει ο πατέρας του 8χρονου παιδιού από τη Νάουσα Ημαθίας, που κατέληξε το απόγευμα της Κυριακής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε αρχικά το πρωί του Σαββάτου από τους γονείς του στο νοσοκομείο της Νάουσας Ημαθίας, με υψηλό πυρετό και συμπτώματα γαστρεντεριτιδας, ενώ την επόμενη ημέρα κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης.

Είχε υψηλό πυρετό, μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο

Με την υγεία του να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση, οι γιατροί έκριναν απαραίτητο το παιδί να μεταφερθεί σε τρίτο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο που διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, ωστόσο όταν έφτασε ήταν σε κωματώδη κατάσταση και υπέστη ανακοπή, με αποτέλεσμα – πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών – το παιδί να καταλήξει.

Σε σοκ ο πατέρας του: «Το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας»

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο πατέρας του 8χρονου, ακόμα δε γνωρίζουν από τι πέθανε το παιδί τους καθώς οι γιατροί εκτιμούν ότι μπορεί να είχε μηνιγγίτιδα, όμως δεν ήταν σίγουροι. Για αυτόν τον λόγο αναμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και των ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να καταλάβουν πως, από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασαν το παιδί τους.

Ο 8χρονος, σύμφωνα με τον πατέρα του, εκδήλωσε χαμηλό πυρετό το απόγευμα της Παρασκευής και οι γονείς του του έδωσαν αντιπυρετικά φάρμακα, θεωρώντας ότι πιθανότητα ήταν κάποια ίωση, ένα απλό κρύωμα. Την επόμενη ημέρα, βλέποντας ότι το παιδί έκανε εμετούς και είχε συμπτώματα γαστρεντεριτιδας το μετεφεραν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Το παιδί έκανε νέες εξετάσεις το μεσημέρι της Κυριακής οι οποίες έδειξαν ότι όλα τα νούμερα ήταν στο ‘τέρμα’»

«Φύγαμε και επιστρέψαμε μετά από λίγη ώρα για να πάρουμε αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία δεν έδειχναν ότι παιδί είχε κάτι ανησυχητικό και τα νούμερα ήταν σχεδόν φυσιολογικά. Ωστόσο οι γιατροί μας είπαν να κάνουμε προληπτικά εισαγωγή για να το παρακολουθούν. Το παιδί έκανε νέες εξετάσεις το μεσημέρι της Κυριακής οι οποίες έδειξαν ότι όλα τα νούμερα ήταν στο ‘τέρμα’», εξηγεί ο πατέρας του παιδιού, τονίζοντας ότι μεταφέρθηκε ταχύτατα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης που εφημέρευε, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη ΜΕΘ Παιδων του Ιπποκράτειου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Το παιδί μας χάθηκε σε μια ημέρα. Οι γιατροί μας είπαν ότι με βάση τα συμπτώματα ήταν πιθανόν να έχει μηνιγγίτιδα, από μηνιγγιτιδόκοκκο, αλλά δεν ήταν σίγουροι. Δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας», σημειώνει ο πατέρας του 8χρονου.

“Το παιδί είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και το πρωί άρχισε να μελανιάζει”

Ο πατέρας του μίλησε στο newsit.gr και εξιστόρησε όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, από τη στιγμή που το παιδί έκανε ελαφρύ πυρετό μέχρι τη στιγμή που μελάνιασε και χρειάστηκε η άμεση εισαγωγή του.

«Πιθανότατα τα συμπτώματα είναι από μηνιγγίτιδα, από μηνιγγιτιδόκοκκο, μας είπαν. Αλλά λένε ότι και άλλες τόσες λοιμώξεις και ιοί παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα. Περιμένουμε τη νεκροψία σήμερα και θα δούμε», δηλώνει ο πατέρας του 8χρονου στο newsit.gr.

«Το παιδί είχε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και χθες (Κυριακή, 12.6.2023) το πρωί άρχισε να μελανιάζει. Την Παρασκευή το μεσημέρι ξεκίνησε με ελαφρύ πυρετό και του δώσαμε αντιπυρετικά γιατί νομίζαμε ότι είναι κάτι απλό.

Μετά όταν άρχισε να έχει εμετούς, την άλλη μέρα το πήγαμε στο νοσοκομείο, κάναμε εξετάσεις, φύγαμε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα γιατί ήθελαν καμιά ώρα και όταν ξαναπήγαμε να τα πάρουμε, κάναμε εισαγωγή», συμπληρώνει ο πατέρας.

«Συνέχισε τους εμετούς, γι’ αυτό κάναμε εισαγωγή, προληπτικά και να μην πάθει αφυδάτωση», εξηγεί και προσθέτει ότι δεν παραπονιόταν για κάτι το παιδί. «Οι εξετάσεις το βράδυ του Σαββάτου δεν έδειχναν κάτι ανησυχητικό, μια ψευτο-ίωση και τα νούμερα ήταν σχεδόν φυσιολογικά, από όσο μου είπαν».

Διαβάστε επίσης:

Επέκταση του Προγράμματος Υποστήριξης Εγκύων και Νέων Γονέων Κατοίκων Μικρών Νησιών

Τέμπη: Ταξίδι ελπίδας για τον 21χρονο Γεράσιμο- Μεταφέρεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία

Πανελλήνιες 2023: Ο Σάκης Μποζατζής σε ένα χρόνο βγαίνει στη σύνταξη και δίνει εξετάσεις για να μπει στο Πανεπιστήμιο