Τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ από αύριο λόγω κορονοϊού

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εμφάνιση στον ALPHA δήλωσε τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε πρώτη φάση από αύριο, στα σούπερ μάρκετ για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ

Από την Δευτέρα θα υπάρχει έλεγχος εισόδου στα σούπερ μάρκετ. Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος θα μπαίνει και ανάλογος αριθμών ατόμων για να ψωνίσει, με βάση τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές αλλά θα γίνονται μόνο ντελίβερι.

Μην συνωστίζεστε στα σούπερ μάρκετ

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των τριών μηνών. Κάθε μέρα τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τροφοδοσία. Άρα, το να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, εκτός από επικίνδυνο, είναι ανεύθυνο και αχρείαστο», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Περιφέρεια Αττικής: Μέτρα βοήθειας των ευπαθών ομάδων σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ζητά να ληφθούν μέτρα σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία για την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων και την αποφυγή συγχρωτισμού στους χώρους τους.

Τα 3 μέτρα που ζητά η Περιφέρεια Αττικής για σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στο σπίτι τους προτείνει τη λήψη των εξής μέτρων:

  • Οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ να διευρύνουν την κατ’ οίκον παράδοση προϊόντων μέσω τηλεφωνικής γραμμής -καθώς πολλοί ηλικιωμένοι δεν μπαίνουν στο διαδίκτυο- με προσωπικό που θα είναι σωστά εκπαιδευμένο στην αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής κατά την παράδοση των προϊόντων.
  • Να γίνεται από τα φαρμακεία κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων να δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα φαρμακεία που το αναλαμβάνουν και τετραψήφιο νούμερο για τις παραγγελίες.
  • Να οριστεί ο ανώτατος αριθμός πελατών με βάση τα τετραγωνικά του μαγαζιού.
  • Να γίνεται κατ’ οίκον παράδοση των τροφίμων σε όσους σιτίζονται από κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια.