Τι άλλο θα δούμε! Αυτές τις μάσκες… πολέμου θα φοράνε οι σχολικές καθαρίστριες στο Αγρίνιο

Η ανατρεπτική είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Αγρίνιο καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι εικονιζόμενες μάσκες  μοιράστηκαν πριν λίγες μέρες από την Πρόεδρο του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στην καθαριότητα των Σχολικών κτηρίων Α’ και Β’/θμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, μέσω του δήμου Αγρινίου δηλαδή.

Οι εν λόγω μάσκες έχουν διπλό φίλτρο προστασίας με Ενεργό Άνθρακα. Το ερώτημα που εύλογα προκαλείται από αυτή την εικόνα είναι γιατί επιλέχθηκαν τέτοιες μάσκες που σύμφωνα με τα όσα γράφει το agriniopress.gr παρόμοιες μάσκες χρησιμοποιούν και εργαζόμενοι του τμήματος πρασίνου όταν ράντιζαν, καθώς απο πρακτικής άποψης είναι κάθε άλλο παρά εύχρηστη για τις σχολικές καθαρίστριες που έχουν την ευθύνη καθαριότητας των σχολείων.

Δεν θα ήταν προτιμότερο το κονδύλι που διατέθηκε για αυτές να είχε δοθεί για να αγοραστούν και να διανεμηθούν περισσότερες ιατρικές μάσκες;

Το σχόλιο μιας μαμάς – αναγνώστριας στο agriniopress.gr περιγράφει εύστοχα την κατάσταση. Ας την ακούσουμε:  “Το θέμα είναι κατά πόσο θα φανεί χρήσιμη αυτή η μάσκα στους υπαλλήλους, μία μάσκα την οποία δεν την λες και ελαφριά και σίγουρα δεν είναι για πολλές ώρες εργασίας και κυρίως για τις σχολικές καθαρίστριες οι οποίες λόγω των νέων μέτρων είναι στα σχολεία σχεδόν σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων και πολλές φορές μέσα στις αίθουσες με τα παιδιά για να κάνουν τις απαραίτητες καθαριότητες. Απλά φανταστείτε μία σχολική καθαρίστρια σε
νηπιαγωγείο με αυτή τη μάσκα! Από την άλλη το κόστος της μάσκας με μία μικρή έρευνα φαίνεται ότι δεν είναι και λίγο(20-30 ευρώ).Πόσα κουτιά θα μπορούσαν να διανεμηθούν με μάσκες μιας χρήσης;”