«Τι με δίδαξε μία μέρα στο σπίτι με το άρρωστο παιδί μου»: Μία εξομολόγηση – μήνυμα στους workaholic γονείς

«Τι με δίδαξε μία μέρα στο σπίτι με το άρρωστο παιδί μου»: Μία εξομολόγηση - μήνυμα στους workaholic γονείς

Το παιδί της αρρώστησε και χρειάστηκε για μία ημέρα να παρατήσει τη δουλειά της, να μην κάνει τίποτε άλλο, παρά να βρίσκεται κοντά του.

Μία μαμά εξομολογείται πώς συνειδητοποίησε, ότι η εργασιομανία και η παραγωγικότητα δεν της προσθέτει τίποτα παραπάνω στην αξία της ως άνθρωπος και στέλνει ένα πολύ όμορφο μήνυμα – υπενθύμιση.

«Δεν έκανα τίποτα σήμερα, είπα στον άνδρα μου. Ήμουν στο σπίτι με ένα άρρωστο παιδί και έπρεπε να γίνει καλά. Αργότερα, συνειδητοποίησα, ότι με αυτή τη δήλωση, γύρισα πίσω στις παλιές μου πεποιθήσεις.

Παλιότερα πίστευα, ότι έπρεπε να είσαι παραγωγικός για να έχει αξία η ημέρα σου. Αν πάω λίγο ακόμη πίσω, πίστευα, ότι έπρεπε να είμαι παραγωγική για να είμαι ένας αξιόλογος άνθρωπος.

Εκείνη την ημέρα δεν έκανα απολύτως τίποτα. Ξάπλωσα δίπλα στο παιδί μου που ήταν τόσο άρρωστο, που ακόμη και το να βλέπει τηλεόραση το έκανε να νιώθει χάλια.

Δεν άνοιξα στιγμή το laptop μου, αλλά χάρισα την ημέρα με σε αυτό το πρόσωπο που με χρειαζόταν περισσότερο. Μπορεί να μην δούλεψα, αλλά έκανα μία πολύ πιο σοβαρή εργασία: αυτήν της αγάπης. Τη σημαντικότερη.

Τις μέρες που νιώθετε, ότι δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα, πολύ πιθανώς να έχετε κά νει πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε.

Αυτό που πρέπει να λάβουμε καλά υπόψη είναι να βλέπουμε την αξία σε ό,τι κάνουμε. Και να γνωρίζουμε, ότι αν μια μέρα δεν δουλέψουμε, δεν θα μας αφαιρέσει από την αξία μας ως άνθρωποι»

Διαβάστε επίσης:

«Αναγνωστικό της Γαλιλαίας»: Ακούστε δωρεάν χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια από αγαπημένους καλλιτέχνες

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον 4χρονο Χρήστο που νοσηλεύεται στην Ογκολογική μονάδα παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Εύα Καϊλή: “Η βάφτιση της κόρης της θα γινόταν το Πάσχα, τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Είναι αθώα”