Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου
bool(true)

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Κιμά μανιταριών με παπαρδέλες

Στόχος η μειωμένη κατανάλωση κρέατος αλλά και η εύκολη κατανάλωση αυτού του πιάτου από τα παιδιά.

Είναι ωραίο να περιορίσουμε την κατανάλωση κρέατος στη διατροφή μας. Γι αυτό εμείς σας προτείνουμε κιμά μανιταριών που θα τον συνοδεύσετε με ζυμαρικό της επιλογής σας. Εμείς σας λέμε ότι ταιριάζουν τέλεια οι παπαρδέλες.

Εύκολη συνταγή και γρήγορη γιατί τα μανιτάρια δεν θέλουν τόσο πολύ ψήσιμο και ετοιμάζονται μέσα σε μισή ώρα.

Κιμάς μανιταριών με παπαρδέλες.

Υλικά.

  • 2 μικρά κεσεδάκια (400-500γρ.) μανιτάρια 
  • 1/2 φλιτζ.τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κουτ.γλυκού κύμινο 
  • 1 σκελίδα σκόρδου 
  • 1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανού

Εκτέλεση.

  1. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση.
  3. Μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο και το κρεμμύδι.  
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να “δέσει ” η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα ρίχνουμε φρέσκο μαϊντανό. 

Έχουμε βρασμένες τις παπαρδέλες όπως λέει η συσκευασία των συγκεκριμένων ζυμαρικών και τα ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με τον κιμά μανιταριών. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Πηγή: www.nutrischool.gr

Διαβάστε επίσης:

Εκδήλωση Παιδικών Χωριών SOS «Μια σχολική τσάντα για κάθε παιδί» στον Εθνικό κήπο

Δύσκολα άρχισε η χρονιά για τους μαθητές με αναπηρία- Δεν έχουν πρόσβαση στο σχολείο λόγω έλλειψης μεταφοράς

Ροή Ειδήσεων