Τι παιχνίδι παίζει ο Δασκαλάκης με το να υποστηρίζει την Πισπιρίγκου αρνούμενος να παραδεχθεί γεγονότα;

Για τα μάτια του κόσμου φαίνεται πως στηρίζει την κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ο 30χρονος πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών, που είχε εμφανιστεί να πνέει μένεα εναντίον της προφυλακισμένης συζύγου του, αφού είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει ακόμα και ότι θα τη σκοτώσει σε περίπτωση που αποδεικνύονταν δολοφονίες και οι θάνατοι των μικρότερων παιδιών του, έκτοτε ποιεί την νήσσαν, ενώ στην κατάθεση που έδωσε προ ημερών (16 Ιουνίου) στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών φαίνεται πως προσπάθησε να υπερασπιστεί την 33χρονη κατηγορούμενη ακόμα και σε λεπτομέρειες. 

 «Πιστεύω ότι αγαπούσε τα παιδιά μας όπως τα αγαπούσα και εγώ»

Όσο για τη Ρούλα ως μητέρα, σημείωσε πως σίγουρα αγαπούσε τα παιδιά τους, αν και όσα έχουν αποκαλυφθεί έχουν ανατρέψει όλα όσα πίστευε έως τώρα.

«Πιστεύω ότι αγαπούσε τα παιδιά μας, όπως τα αγαπούσα κι εγώ. Βέβαια οι εξελίξεις στην υπόθεση της Τζωρτζίνας ανατρέπουν όλα όσα είχα στο μυαλό μου για τη γυναίκα αυτή.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τώρα τουλάχιστον, η Ρούλα φαίνεται ότι έδωσε την ουσία αυτή που σκότωσε την Τζωρτζίνα.

 Δε θέλω προς το παρόν να πάρω κάποια θέση για το τι μπορεί να έγινε με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας κι αναμένω τα στοιχεία, γιατί μόνο με αυτά θα αποδειχτεί πώς πέθαναν έτσι ξαφνικά κι αν ο θάνατός τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια», υποστήριξε.

Το πόρισμα που βγήκε από την κατάθεσή του

Από τα αποσπάσματα της 16σέλιδης κατάθεσής του που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» προκύπτει ότι ο Δασκαλάκης εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά τους, ενώ φάνηκε να της προσφέρει άλλοθι στα επεισόδια σπασμών που πάθαινε η Τζωρτζίνα ακόμα και όταν εκείνος δεν βρισκόταν μπροστά.

Υποστήριξε ότι η Ρούλα τον απειλούσε ότι δε θα ξαναδεί τα παιδιά, αν χώριζαν. Ισχυρίστηκε ότι δεν είδε τα σημάδια στα πρόσωπα της Μαλένας και της Ίριδας και ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειχνε να αγαπάει τα παιδιά τους. Αναφέρθηκε στον θάνατο της Μαλένας, τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, αλλά και στη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ειδικά στην περίοδο που έμαθε για την εξωσυζυγική της σχέση.

«Μίλησα με βιντεοκλήση με τη Ρούλα και μου έδειξε την Τζωρτζίνα που έβγαζε αφρούς από το στόμα. Από τότε άρχισαν κάποια επεισόδια και μετά από 4 μέρες η Τζωρτζίνα μπήκε πάλι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (Ιανουάριος 2022). Εκεί έκανε συνολικά 9 επεισόδια.

Στο ένα ήμουν κι εγώ μπροστά και μάλιστα ήμουν μαζί της ήδη για 20 λεπτά πριν το πάθει. Σε άλλα δύο επεισόδια ήμουν πάλι στο νοσοκομείο και τα είδα αφού είχαν ξεκινήσει. Τη μία φορά ήμουν στην τουαλέτα του δωματίου όπου νοσηλευόταν και την άλλη στο μπαλκόνι και έκανα τσιγάρο».

Τι είπε για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Αναφερόμενος στην κεταμίνη που είχε βρεθεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, παρά το γεγονός ότι είχε κληθεί να καταθέσει μόνο για τις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε: «Εγώ δεν ξέρω πώς βρέθηκε αυτή η ουσία στο αίμα της Τζωρτζίνας, ούτε έχω καμία σχέση με αυτό.

Η Ρούλα ισχυρίζεται ότι ούτε εκείνη έχει σχέση με την ουσία αυτή, αλλά ότι χορηγήθηκε στο παιδί από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Βέβαια οι εξελίξεις στην υπόθεση της Τζωρτζίνας ανατρέπουν όλα όσα είχα στο μυαλό μου για τη γυναίκα αυτή».

Για την παράλληλη σχέση της Πισπιρίγκου

Σε άλλο σημείο μίλησε για την παράλληλη σχέση της συζύγου του καθώς και για τις απειλές της ότι σε περίπτωση χωρισμού δεν θα τον άφηνε να ξαναδεί τα παιδιά τους. «Περίπου δύο εβδομάδες πριν από αυτό που έπαθε η Ίριδα, εγώ είχα καταλάβει ότι η Ρούλα είχε κάτι με κάποιον άλλον. Έτσι αποφάσισα να μιλήσω στη Ρούλα και να της πω ότι έχω καταλάβει τι γίνεται.

Πράγματι, της είπα ότι ήξερα γι’ αυτόν τον Γιάννη και τελικά εκείνη παραδέχτηκε ότι είχε κάνει παράλληλη σχέση μαζί του για κάποιο χρονικό διάστημα» κατέθεσε ο 30χρονος και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό εγώ της είπα ότι θα χωρίσουμε γιατί αυτό που έχει κάνει δεν μπορούσα να το συγχωρήσω. Η Ρούλα μου έλεγε πως δεν έπρεπε να χωρίσουμε, αλλά εγώ είχα πάρει ήδη την απόφασή μου. Εκείνη άρχισε να με απειλεί πως αν χωρίζαμε, δεν θα έβλεπα ποτέ ξανά τα παιδιά μας και θα διεκδικούσε ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχαμε, δηλαδή ένα αμάξι και δύο μηχανάκια».

Δεν είδα κανένα σημάδι ή γρατζουνιά στα παιδιά

Εντύπωση προκαλεί ο ισχυρισμός του Μάνου Δασκαλάκη ότι ουδέποτε είδε σημάδια στα πρόσωπα της Μαλένας και της Ίριδας και μάλιστα, για να ενισχύσει την άποψή του, κατέθεσε πως ούτε η θεία του είχε διακρίνει κάτι όταν είδε τη Μαλένα στο ψυγείο του νοσοκομείου!

«Το πρόσωπό της εγώ το θυμάμαι καθαρό, ακόμα και μετά την ανάνηψη, που μας άφησαν να μπούμε στο δωμάτιο για να τη δούμε, εγώ δεν παρατήρησα κανένα σημάδι. Θέλω να σας πω ότι το πρόσωπο της Μαλένας το είδε και η θεία μου, όσο ήταν ακόμα στο ψυγείο του Νοσοκομείου Παίδων. Η θεία μου μου είπε ότι δεν είχε κανένα απολύτως σημάδι ή γρατζουνιά στο πρόσωπό της και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 30χρονος πατέρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημάδια δεν υπήρχαν ούτε στο πρόσωπο της Ίριδας: «Δεν είδα καθόλου σημάδια ή κάποιο τραύμα στο πρόσωπο ή στο σώμα της Ίριδας. Το μόνο πράγμα που είχε εκείνο το διάστημα ήταν μία κοκκινίλα στην περιοχή γύρω από το στόμα της. Αυτό το είχε βγάλει πριν μέρες, πιθανότατα από την πιπίλα, και είχαμε πάρει μάλιστα και μία αλοιφή για να φύγει».

Οι αντιφάσεις και οι διαψεύσεις

Αντίφαση στα λεγόμενά του διαπιστώθηκε στο σημείο που κατά την ημέρα θανάτου της Ίριδας ισχυρίστηκε πως βρισκόταν μαζί με τη μητέρα και τον πατριό του σε γκαρσονιέρα που επρόκειτο να νοικιάσει, καθώς η ίδια η μητέρα του μόλις έφτασε στο Καραμανδάνειο, όπου είχε διακομιστεί νεκρό το βρέφος, είπε στη νύφη της ότι φεύγοντας βιαστικά είχε ξεχάσει ανοιχτό το φούρνο στο σπίτι της. Ο ίδιος σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του είχε πει ότι εκείνο το πρωινό βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του.

«Εγώ βρήκα το πανάκι»

Ο 30χρονος διευκρίνισε ακόμα ότι το πανάκι της Ίριδας το είχε βρει ο εκείνος (και όχι η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως ισχυριζόταν εκείνη), με το σκηνικό του θανάτου του βρέφους να γίνεται όλο και πιο περίπλοκο μετά την αποκάλυψη ότι το μωρό είχε αλλάξει τελείως θέση μέσα στην κούνια του. «Η Ρούλα έσκυψε μπροστά από την κούνια της Ίριδας και έκλαιγε.

Εγώ τότε είδα μέσα στην κούνια ένα πανάκι. Το πανάκι ήταν ανάμεσα στο στρώμα και τα κάγκελα, στα πλαϊνά της κούνιας, από την εξωτερική πλευρά, όχι από την πλευρά του τοίχου.

Όταν το έπιασα το πανάκι κατάλαβα ότι ήταν βρεγμένο και είχε επίσης κάτι καφέ κηλίδες. Δεν κατάλαβα τι ήταν αυτές οι κηλίδες, αλλά πάντως σίγουρα δεν μου φάνηκε για αίμα. Όταν σας λέω ότι ήταν βρεγμένο, δεν εννοώ από νερό αλλά από κάτι άλλο, ίσως από σάλια, ήταν κάπως πιο κολλώδες από το νερό, γι’ αυτό σας λέω ότι μπορεί να ήταν από σάλια.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το σεντόνι στο στρώμα της κούνιας και το κορμάκι που μας έδωσαν από το νοσοκομείο το οποίο φορούσε η Ίριδα ήταν πεντακάθαρα.

Δεν είχαν κανένα ίχνος κηλίδας ή οτιδήποτε άλλο».

Όταν τους “ξεσκέπασε” ο Θανάσης Κατερινόπουλος

«Είναι δεδομένο ότι στέλνουν μηνύματα» και επικοινωνούν μέσω των συνεντεύξεών τους και των καταθέσεών τους, ο Μάνος Δασκαλάκης με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως υποστηρίζει ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος.

Επανερχόμενος στο θέμα της συνεννόησης, σχολίασε για τη θέση του Μάνου Δασκαλάκη: «Αν ο Μάνος αυτή τη στιγμή μιλήσει –κι εδώ είναι τα μηνύματα- την επόμενη μέρα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, διότι σίγουρα γνωρίζει. Μπορεί να κατηγορηθεί τουλάχιστον για παρασιώπηση εγκλήματος, ή εγκλημάτων αν έγιναν και στα τρία άτυχα παιδιά».

Και πρόσθεσε κάνοντας τη σύνδεση με το γιατρό: «Τα μηνύματα τα στέλνουν μέσω των καταθέσεων, να δούμε και τις επόμενες που θα έρθουν … Μόνο και μόνο το γεγονός ότι και οι δύο γονείς πήγαν στον γιατρό και του είπαν “περιορισμού στα καθήκοντα σου” δείχνει ότι κάτι άλλο υπάρχει από πίσω».

«Σιγά ρε άντρα!»

Σε ερώτηση για αν ο 30χρονος δεν έλεγε συνεχώς πόσο καλή μητέρα ήταν η 33χρονη, θα μπορούσε να του καταλογίσει η Ανακρίτρια ότι γνώριζε και δεν μιλούσε, ο κ.Κατερινόπουλος σχολίασε με έμφαση και… φαρμάκι:

«Θα έπρεπε να ανοίξει τα χαρτιά του στην κατάθεση του. Όμως στην κατάθεσή του, της πλέκει το εγκώμιο. Από την άλλη θέλει και την έξωθεν καλή κοινωνική μαρτυρία γι’ αυτό και στα ΜΜΕ βγαίνει και λέει όσα λέει: “Δώστε μου μισή ώρα να μπω μέσα στο κελί”. Σιγά ρε άντρα! Γιατί δε τα λες αυτά στην κατάθεση σου;»

“ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ”

Ο Πέτρος Κουσουλός , σχολιάζοντας την κατάθεση Μάνου είπε μεταξύ άλλων: “Δασκαλεμένος ο Δασκαλάκης”. Ο εκδότης της εφημερίδας “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” μίλησε ιδιαίτερα αιχμηρά για το τι αποκάλυψε ο πατέρας των τριών δολοφονημένων παιδιών. Όπως είπε: “Ο Δασκαλάκης εσκεμμένα είπε ότι δεν είδε πχ τις αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας για να μην κατηγορηθεί μετά.” Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε μάλιστα πιο ειλικρινή την κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου σε σχέση με αυτή του Μάνου Δασκαλάκη.

Διαβάστε επίσης:

Μυτιλήνη: Τι αποφάσισε το Δικαστήριο για την γυναικολόγο που κατηγορούνταν για το θάνατο νεογνού – Η πλακουντιακή ανεπάρκεια

Περιπέτεια, μυστήριο και δράση είναι το τρίπτυχο για αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά

Πάτρα: Θρήνος για τον 54χρονο καθηγητή που έδωσε μάχη 3,5 μήνες στην ΜΕΘ με τον κορωνοϊό

5χρονη κινδύνευσε να πνιγεί στην παραλία Πολιτικών – Τα σιωπηλά σημάδια πνιγμού που πρέπει να προσέχουμε ΟΛΟΙ μας