Τι ρώτησε η Ρούλα την ιατροδικαστή όταν πέθανε η Ίριδα – «Μιλούν» οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Τι ρώτησε η Ρούλα την ιατροδικαστή όταν πέθανε η Ίριδα - Στο «μικροσκόπιο« οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Σοκ προκαλεί η ερώτηση που έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, η προφυλακισθείσα Ρούλα Πισπιρίγκου στην ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα που είχε κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή στην έξι μηνών Ίριδα, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021 στην Πάτρα.

«Μόλις η νεκροτομή τελείωσε, οι γονείς περίμεναν με αγωνία για να ενημερωθούν για τα ευρήματα. Τότε πληροφορήθηκαν ότι κρίθηκε απαραίτητο να γίνει δειγματοληψία για ιστολογική εξέταση.

Μεταξύ των ερωτήσεων που έκαναν οι γονείς κατά τη διάρκεια αυτής της ενημέρωσης ήταν και μία ερώτηση της μητέρας σχετικά με το αν η ιατροδικαστής θα μπορούσε να δει αν το μωρό είχε ασφυκτικό θάνατο…

«Ξέρετε πως τα μωράκια γυρίζουν στην κούνια. Αν έχει γίνει ασφυξία, θα μπορούσατε να το δείτε;», φέρεται να ρώτησε χαρακτηριστικά η μητέρα», όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εκπομπής T-Live του Alpha.

Πραγματογνωμοσύνη για τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα εντολή για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που το κορίτσι έφτιαξε λίγο πριν από το θάνατό της, έδωσε η 18η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που διενεργεί την κύρια ανάκριση της υπόθεσης.

Η πραγματογνωμοσύνη θα διενεργηθεί από παιδοψυχολόγο που καλείται να ερμηνεύσει τα όσα απεικόνισε το 9χρονο κορίτσι στις συγκεκριμένες ζωγραφιές που βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Η παιδοψυχολόγος αφού μελετήσει τις επίμαχες ζωγραφιές, θα ερμηνεύσει όσα απεικόνισε η 9χρονη στο χαρτί, πριν το θάνατο της.

Μάλιστα, οι ζωγραφιές που, μεταξύ άλλων, απεικόνιζαν αγγέλους αλλά και ένα δέντρο- κρεμάλα για πολλούς ειδικούς, που ήδη έχουν καταγράψει τη θέση τους, ήταν ο τρόπος της άτυχης μικρής να εκπέμψει «σήματα κινδύνου». Οι ειδικοί, αναφέρουν ότι με σχήματα και χρώματα η 9χρονη κατέγραφε συναισθήματα φόβου κραυγάζοντας για βοήθεια.

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, η οποία με το θάνατο της άνοιξε τον δρόμο για να οδηγηθεί στη φυλακή η μητέρα της κατηγορούμενη για τη δολοφονία της, εκτιμάται ότι μπορούν να ρίξουν φως σε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι ζωγραφιές του παιδιού μπορούν να δώσουν στοιχεία για τον ψυχισμό του αλλά και για τον ρόλο των γονιών του στη ζωή του.

Διαβάστε επίσης:

«Σ’ ακούω, μαμά που λες στις φίλες σου ότι νιώθεις μόνη και δεν αγαπάς τον εαυτό σου»

Ο μικρός Χρήστος έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Ανατριχιαστικό βίντεο: Μητέρα ομολογεί τη δολοφονία της 5χρονης κόρης της