Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μία σειρά από ελλείψεις και προβλήματα επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, μόλις λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μία σχολική χρονιά που θα είναι αρκετά διαφορετική λόγω των δεδομένων που διαμορφώνει ο κορωνοϊός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή Επι-κοινωνία, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, υπάρχει μία σειρά από ζητήματα που καθιστούν δύσκολη την επιστροφή στα σχολεία. 

Ο κ.Κικινής έθιξε το ζήτημα των καθαριστριών, επισημαίνοντας ότι τα νηπιαγωγεία θα ξεκινήσουν τα μαθήματα χωρίς καθαρίστριες, ενώ σε ορισμένα 12θέσια σχολεία υπάρχει μόνο ένα άτομο για τον καθαρισμό, σε μία σχολική ημέρα που οι απαιτήσεις θα είναι πολύ πιο αυξημένες λόγω του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ διερωτήθηκε πώς θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών, σε περίπτωση που χρειαστεί να απουσιάσει, καθώς ακόμη παραμένουν ακάλυπτα τα κενά σε εκπαιδευτικούς που ήδη υφίστανται. «Θα είναι μία κατάσταση που θα χρειαστεί από Δευτέρα να τη διαχειριστούν μόνοι τους οι εκπαιδευτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την προσχολική αγωγή, ο κ.Κικινής τόνισε ότι υπάρχουν προβλήματα σε πολλούς δήμους τόσο στο Λεκανοπέδιο, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε το υπουργείο για επικοινωνιακή πολιτική.