Παρέμβαση εισαγγελέα για απειλές γονέων κατά εκπαιδευτικών για τη χρήση μάσκας στα σχολεία
 • Παρέμβαση εισαγγελέα για απειλές γονέων κατά εκπαιδευτικών για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

  Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη προκάλεσαν οι καταγγελίες του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Θανάση Κικινή, αναφορικά με εξώδικα που στέλνουν γονείς απειλώντας καθηγητές σχολείων για τη χρήση μάσκας.

  Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι αξιόποινες πράξεις της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

  Κικινής: “Γονείς στέλνουν σε δασκάλους απειλητικές επιστολές για τις μάσκες”

  Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο πρόεδρος της ΔΟΕ κατήγγειλε ότι “Γονείς απειλούν  ότι θα στραφούν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους τονίζοντας ότι δεν γίνεται σε καμία περίπτωση οι εκπαιδευτικοί να “έχουν προβλήματα ενώ προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους“.

  Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία από ανθρώπους της κατηγορίας που διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή” υπογράμμισε ο κ. Κικινής.

  Θεμιτή η στάση των διαμαρτυρόμενων γονέων για τη χρήση της μάσκας, όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας” σημείωσε, τονίζοντας ότι οι δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.

  Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάση Κικινή, σε εξώδικο που υπογράφεται από 217 γονείς και εστάλη στα γραφεία όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων -νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης- καθώς και στη Συνομοσπονδία Γονέων-Μαθητών Ελλάδος, ζητούνται γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου οι γονείς να τις προσκομίσουν, εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση.

  Στο εξώδικο αναφέρεται επίσης πως δάσκαλοι, επόπτες ανηλίκων σε σχολεία, αναλαμβάνουν χρέη «υγειονομικού επόπτη» χωρίς την έγκυρη γονική συγκατάθεση και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις .

  «Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό», αναγράφεται στο εξώδικο, το οποίο πλέον αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας που σχηματίζει η Εισαγγελία

  Κεραμέως: “Με την ΚΥΑ οι εκπαιδευτικοί προστατεύονται πλήρως από τους γονείς αρνητές μάσκας”

  Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της χθεσινή ενημέρωσης των δημοσιογράφων που καλύπτουν το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ ερωτηθείσα για τους γονείς αρνητές μάσκας και τις απειλές κατά των εκπαιδευτικών δήλώσε ότι “Δεν νοείται να είναι κανείς που δεν φορά μάσκα στο σχολείο. Η ΚΥΑ έχει ισχύ νόμου. Οπότε με τον τρόπο αυτό προστατεύονται και οι εκπαιδευτικοί από τους γονείς-αρνητές μάσκας που απειλούν με μηνύσεις.”

 • Επικοινωνήστε μαζί μας:
  Μύλων 75 104 41 Αθήνα
  210 5121893 | 6981 090029

  τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

  news@infokids.gr

  για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου • Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
  τώρα στο e-mail σας

  Εγγραφή στο Newsletter