“Την Κυριακή ανάβουμε όλοι ένα κερί – Για όλα τα παιδιά που δεν είναι πια μαζί μας, παλεύοντας με τον καρκίνο”

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σκληρό και οδυνηρό για ένα γονέα από το να βλέπει το παιδί του να δίνει γενναία μάχη με τον καρκίνο. Έναν αγώνα άνισο, δύσκολο, γεμάτο πόνο σωματικό και ψυχικό.

Η σκέψη μας τούτες τις μέρες είναι στις οικογένειες που θρηνούν την απώλεια των αγγελουδιών τους. Αλλωστε η μνήμη του θανάτου εξανθρωπίζει τη ζωή μας. Και ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε «ζωντανούς τους νεκρούς μας» είναι να τους θυμόμαστε. Να τους συνοδεύουν οι αναμνήσεις, τις οποίες έχουμε για αυτούς… «τότε οι νεκροί πεθαίνουν, όταν τους λησμονούμε» (Κώστας Ουράνης).

Την Κυριακή ανάβουμε όλοι ένα κερί – Για όλα τα παιδιά που δεν είναι πια μαζί μας

Η 2η Κυριακή του Δεκέμβρη (11 Δεκεμβρίου) είναι αφιερωμένη στα παιδιά που έφυγαν από τη ζωή νωρίς. Ανάβουμε ένα κερί για να τιμήσουμε όσα παιδιά πέθαναν από καρκίνο, να θυμηθούμε τις χαρούμενες στιγμές τους και να συμπαρασταθούμε στους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους τους.

Κρατάμε τη φλόγα αναμμένη σε όλη την υφήλιο

Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, στις 7:00 ανάβουμε όλοι 1 κερί για 1 ώρα. Σε όλες τις χώρες, τα κεριά ανάβουν στις 7:00. Έτσι, για 24 ώρες μια ζεστή λάμψη θα τυλίγει όλον τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Μαθητής παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, πηγαίνοντας σχολείο

“Εγκληματική αμέλεια ο θάνατος του παιδιού μας” λένε οι γονείς του 11χρονου Βασίλη – «Με ρωτάει συνέχεια για τον Βασίλη » λέει η μητέρα του 6χρονου

Δ. Παπάγου – Χολαργού: Διασκεδάζουμε οικογενειακώς στο 3ο Christmas Festival με πολλές εκπλήξεις και παγοδρόμιο!