Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Tο δεύτερο δώρο»: Μια παράσταση για καλό σκοπό που δεν πρέπει να χάσετε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς (από 29/11)

«Tο δεύτερο δώρο»: Μια παράσταση για καλό σκοπό που δεν πρέπει να χάσετε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς (από 29/11)

Η θεατρική ομάδα «Όλα καλά» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ασύλου του Παιδιού, μετά τις επιτυχημένες sold out παραστάσεις στην πρώτη της εμφάνιση, επιστρέφει και παρουσιάζει «Το δεύτερο δώρο», σε κείμενο του Γιώργου Μπουρονίκου και σκηνοθεσία Αγγελικής Σαπάτρα.

Τι είναι όμως το δεύτερο δώρο; Μέσα από το πρίσμα της σάτιρας ο συγγραφέας προσπαθεί να απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα των παιδιών «Υπάρχει ή όχι Αι Βασίλης;». Η φαινομενικά αθώα, όμως, ερώτηση κρύβει μέσα της μία σύμπλοκη απάντηση. Τι θα κερδίζαμε, άραγε, αν με απόλυτη ευθύτητα στεκόμασταν απέναντι από το παιδί μας και του αποκαλύπταμε την αλήθεια; Μέσα από ψήγματα ικανοποίησης, πως είμαστε πάντα ειλικρινείς μαζί του, θα «δηλητηριάζαμε» τη γνωστική και κοινωνική του ανάπτυξη ακόμη κι αν πιστεύαμε πως κάνουμε το αντίθετο. Ταυτόχρονα όμως, το έργο απαντά και σε ένα δεύτερο ερώτημα των παιδιών «Μαμά εσένα γιατί δεν σου φέρνει δώρο;». Εδώ κρύβεται «το δεύτερο δώρο». Αυτό που ποτέ δεν αποκαλύπτουμε στο παιδί. Αυτό που, μέσα από τα μάτια του, μας χαρίζεται. Το ίδιο δώρο κάθε χρόνο. Σαν μία αέναη δεύτερη ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τη ζωή, τη χαρά, την ύπαρξη του Αι Βασίλη. Δηλαδή… την ύπαρξη μας.

Η υπόθεση της παράστασης:

Σε ένα σπίτι ζούνε τέσσερις ανύπαντρες αδερφές, που έχουν πάψει πια να ελπίζουν σε μεγάλες αλλαγές στην ζωή τους. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς μπαίνει στο σπίτι ένας διαρρήκτης και λίγα δευτερόλεπτα μετά, μπαίνει ο Αι Βασίλης. Η φασαρία ξυπνάει τις αδερφές που προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Κρυμμένοι και οι δύο προσπαθούν ο ένας να πείσει τον άλλον να φανερωθεί. Ο διαρρήκτης είναι παράνομος και δεν μπορεί. Το ίδιο όμως πρόβλημα έχει και ο Αι Βασίλης που δεν επιτρέπεται να τον δούνε οι άνθρωποι. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν καλείται η αστυνομία και βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ιδιαιτερότητες των υπολοίπων ενοίκων, το πάρτι του 5ου ορόφου αλλά και την ίδια την ύπαρξη του Αι Βασίλη. Η λογική ανατρέπεται. Υπάρχει τελικά ή όχι Αι Βασίλης; Υπάρχει δεύτερο δώρο; ..η συνέχεια στο σανίδι!

Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τις ανάγκες του σχολείου του Ασύλου του Παιδιού. Κανένας συντελεστής - ηθοποιός - σκηνοθέτης - σκηνογράφος - ηχολήπτης δεν αμείβεται (σε χρήμα ή είδος) για τις παραστάσεις.

Ημέρες παραστάσεων:

Πέμπτη 29/11 ώρα 21.00
Παρασκευή 30/11 ώρα 21.00
Σάββατο 1/12 ώρα 20.00 και
Κυριακή 2/12 ώρα 18.00

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Παπανδρέου Μαριάννα 6944 33 29 39

Γενική είσοδος 6 €

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη

Μεταμορφώσεως 7


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter