Το μήνυμα του Δημητράκη: “Η μόνη «ειδική ανάγκη» που έχω ως παιδί ΑμεΑ είναι να γίνω αποδεκτός στον κόσμο μας”

Το μήνυμα του Δημητράκη: "Η μόνη «ειδική ανάγκη» που έχω ως παιδί ΑμεΑ είναι να γίνω αποδεκτός στον κόσμο μας"

Στο Ιnfokids.gr φιλοξενούμε συχνά τα κείμενα και τις απόψεις της Μαρίας Τούβα, μαμάς του γλυκύτατου Δημήτρη, παιδιού ΑμΕΑ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενεργή μαμά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που με τις αναρτήσεις της στέλνει μηνύματα ενθάρρυνσης, υποστήριξης και ενδυνάμωσης στους γονείς παιδιών με αναπηρία ώστε να αναζητούν πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να μην το βάζουν ποτέ κάτω με την πορεία των ξεχωριστών παιδιών τους γιατί κάθε μικρή τους νίκη είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξή τους.

Σήμερα το μήνυμα που μοιράζεται με τους αναγνώστες μας είναι ξεχωριστό καθώς αποτυπώνει τι θα ήθελε ο Δημητράκης να ξέρουν όλοι οι άνθρωποι για τα παιδιά ΑμΕΑ. Αξίζουν την αγάπη, την αποδοχή και την κατανόησή μας καθώς δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους.

Ας σταματήσουμε να τα αντιμετωπίζουμε ως κάτι διαφορετικό και τελείως ξένο για εμάς και ας ανοίξουμε επιτέλους την αγκαλιά μας για να εντάξουμε εμπράκτως τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις ζωές μας.

Γιατί όπως εύστοχα λέει και η φράση “ Σε ένα κόσμο για λίγους δε χωράει κανείς”.

Το υπέροχο μήνυμα του Δημητράκη

Η μόνη «ειδική ανάγκη» που έχω ως παιδί με αναπηρία είναι να γίνω αποδεκτός στον κόσμο μας. Στην καθημερινότητά μου, στο σχολείο μου (όταν καταφέρω να πάω), στην βόλτα μου, σε ένα θέατρο, στην παιδική χαρά, σε μια δημόσια υπηρεσία,
στις αθλητικές δραστηριότητες, παντού, όπως όλοι μας.

Μην ανησυχείτε, εμεις τα παιδιά με αναπηρία & οι γονείς μας βρίσκουμε τη δύναμη να επιμένουμε και να αντέχουμε παρά τα συντριπτικά εμπόδια. Η αναπηρία δεν είναι επιλογή, ωστόσο η αποδοχή είναι.

Είμαι διαφορετικός όχι λιγότερος. Άλλωστε όλοι διαφορετικοί δεν είμαστε;

Αυτά ήθελα να σας ξανά πω, με αγάπη Δημήτρης 😉

Η ανάρτηση

Διαβάστε επίσης:

«Σήμερα γραφτήκαμε στο γυμνάσιο, αλλά δεν είμαστε χαρούμενες»: Συγκινεί η μαμά 14χρονης με ιχθύωση

Συγκλονίζει η μάνα του 15χρονου Ηλία: «Θέλω να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου» – Το παιχνίδι της μοίρας

Mαθητές εφευρέτες έφτιαξαν καινοτόμα gadget για την αποκομιδή σκουπιδιών και την πρόληψη πυρκαγιών