Αρχική Νέα Το πιο έξυπνο παιδί του κόσμου έχει δείκτη IQ υψηλότερο από εκείνον του Αϊνστάιν

Το πιο έξυπνο παιδί του κόσμου έχει δείκτη IQ υψηλότερο από εκείνον του Αϊνστάιν

Είναι μόλις 3 ετών και ήδη απασχολεί με την εξυπνάδα της την επιστημονική κοινότητα. Η μικρή Ophelia Morgan – Dew θεωρείται το παιδί με το μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης, στη Βρετανία και ήδη ανήκει στο κλειστό κλαμπ της MENSA.

Όταν η Ophelia, σε ηλικία τριών χρόνων, μπορούσε να αποστηθίζει το αλφάβητο, να διαβάζει διαδικτυακά, αλλά και να θυμάται πράγματα που συνέβησαν στην βρεφική της ηλικία, οι γονείς της ήξεραν πια πως το παιδί τους είχε κάτι το ξεχωριστό.

Όταν πήγε στον παιδικό σταθμό, απευθύνθηκαν σε ειδικό ψυχολόγο, αν και φοβούνταν τις επικρίσεις του κύκλου τους για την αντιμετώπιση στο παιδί τους. «Το μόνο που θέλαμε ήταν να διαπιστώσουμε πώς μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε καλύτερα», εξηγεί ο πατέρας της, Ben Dew, μηχανικός πληροφορικής, προσθέτοντας: «Δεν θέλαμε να νιώθει πως την πιέζουμε αλλά ούτε πως δεν της δίνουμε τα κατάλληλα κίνητρα».

Με το IQ του μέσου ανθρώπου να κυμαίνεται από 85 – 115, η τρίχρονη πέρασε το τεστ Stanford-Binet και διαπιστώθηκε πως ο δικός της δείκτης νοημοσύνης της έφτανε το 171, ξεπερνώντας κατά ένδεκα μονάδες εκείνον του… Αϊνστάιν και του Στίβεν Χώκινγ!

Η Ophelia είναι τώρα το νεότερο μέλος της MENSA, του μεγαλύτερου και παλαιότερου οργανισμού για το IQ, και λέγεται πως έχει την νοητική ικανότητα ενός παιδιού με τουλάχιστον τα διπλά της χρόνια.

Δείτε σε video την μικρή "Αϊνστάιν"


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.